use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bublanina s čerešňami

Bublanina s čerešňami: Víkendová klasika ľahko a rýchlo

Kto by nepoznal bublaninu! Nadýchaná piškóta a sladké čerešne sú klasika, ktoré sa spájajú s detstvom azda každého z nás. Upečte si ju na víkend a vráťte sa späť do svojich detských čias.
  • 55 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 16 porce
recipe image Bublanina s čerešňami

Prísady

CESTO
  • 100 g Hery maslovej
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 2 hrnčeky vykôstkovaných čerešní
  • vanilkový cukor
  • 5 vajec
  • hrubá múka na vysypanie formy
  • kryštálový cukor na obalenie čerešní

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Najprv Heru maslovú vyšľahajte s polovicou dávky práškového cukru. Žĺtky pridávajte postupne, kým sa nevytvorí nadýchaná pena. Zvyšný cukor a bielky vyšľahajte na tuhý sneh. Múku zmiešajte s práškom do pečiva. Sneh s múkou začnite postupne zapracovávať do žĺtkovej hmoty.
      2. Hotové cesto vlejte na vymastený a vysypaný plech. Čerešne obaľte v kryštálovom cukre a dajte na povrch bublaniny. Takto obalené čerešne vám neprepadnú dole do cesta. Bublaninu pečte na 170 °C cca 35 minút. Ešte teplú bublaninu posypte vanilkovým cukrom.