Bublanina s čerešňami
Bublanina s čerešňami: Víkendová klasika ľahko a rýchlo
Kto by nepoznal bublaninu! Nadýchaná piškóta a sladké čerešne sú klasika, ktoré sa spájajú s detstvom azda každého z nás. Upečte si ju na víkend a vráťte sa späť do svojich detských čias.
Kto by nepoznal bublaninu! Nadýchaná piškóta a sladké čerešne sú klasika, ktoré sa spájajú s detstvom azda každého z nás. Upečte si ju na víkend a vráťte sa späť do svojich detských čias.
Čas pečenia45 minute
1 porce

Prísady
- 100 g Hery maslovej
- 150 g práškového cukru
- 150 g hladkej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 2 hrnčeky vykôstkovaných čerešní
- vanilkový cukor
- 5 vajec
- hrubá múka na vysypanie formy
- kryštálový cukor na obalenie čerešní
Energy (kcal) | 0 kcal |
Energy (kJ) | 0 kJ |
Protein (g) | 0.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 0.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 0.0 g |
Sugar (g) | 0.0 g |
Fibre (g) | 0.0 g |
Fat (g) | 0.0 g |
Saturated fat (g) | 0.0 g |
Unsaturated fat (g) | 0.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.0 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.0 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 0 mg |
Salt (g) | 0.00 g |
Vitamin A (IU) | 0 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 0 mg |
Iron (mg) | 0.00 mg |
Potassium (mg) | 0 mg |
Príprava
- Postup prípravy bublaniny s čerešňami
- Najprv Heru maslovú vyšľahajte s polovicou dávky práškového cukru. Žĺtky pridávajte postupne, kým sa nevytvorí nadýchaná pena. Zvyšný cukor a bielky vyšľahajte na tuhý sneh. Múku zmiešajte s práškom do pečiva. Sneh s múkou začnite postupne zapracovávať do žĺtkovej hmoty.
- Hotové cesto vlejte na vymastený a vysypaný plech. Čerešne obaľte v kryštálovom cukre a dajte na povrch bublaniny. Takto obalené čerešne vám neprepadnú dole do cesta. Bublaninu pečte na 170 °C cca 35 minút. Ešte teplú bublaninu posypte vanilkovým cukrom.