Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jahodové košíčky

Jahodové košíčky s pudingovým krémom chutia ako leto. Mňam!
  • 1 ure
  • Čas prípravy35 minute
  • 12 porce
recipe image Jahodové košíčky

Prísady

Suroviny na cesto:
  • 20 dkg Hery
  • 7 dkg práškového cukru
  • 15 dkg hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
Suroviny na vanilkový krém:
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 5 dl mlieka
  • 8 dkg cukru
  • 3 dkg Hery
  • 1 vanilkový lusk
Suroviny na výzdobu:
  • čerstvé jahody
  • lístočky z čerstvej mäty

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. Zmiešame práškový cukor, múku a prášok do pečiva. Pridáme zmäknutú Heru a zapracujeme. Pridáme vajce a vymiesime cesto.
  2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 3 – 4 mm a vykrajujeme z neho rovnomerné kolieska tak, aby sa zmestili do tortových formičiek. Zvyšok cesta môžeme opäť vyvaľkať a použiť.
  3. Prázdne formičky odložíme do chladničky, aby sa vychladili a rúru predhrejeme na 180° C. Z chladničky vyberieme tortové formičky a na spodok kladieme kolieska cesta. Pečieme do zlatohneda.
  4. Krém si pripravíme tak, že zmiešame vanilkový puding, trochu mlieka a cukor. Na miernom ohni necháme v hrnci zovrieť zvyšok mlieka, primiešame doň pudingový mix a varíme, až kým puding nie je hustý.
  5. Odstavíme z ohňa, primiešame Heru a necháme vychladnúť. Krémom plníme tortičkové formičky s upečeným tortovým základom a zdobíme s jahodami nakrájanými na plátky a čerstvými mätovými lístkami.
  6. Tip: Výsledok bude profesionálnejší, ak vrch jahôd potriete priesvitnou glazúrou.