Jahodové košíčky
Jahodové košíčky s pudingovým krémom chutia ako leto. Mňam!
- Čas prípravy35 minute
- 12 porce
Prísady
Suroviny na cesto:
- 20 dkg Hery
- 7 dkg práškového cukru
- 15 dkg hladkej múky
- 1 vajce
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
Suroviny na vanilkový krém:
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 5 dl mlieka
- 8 dkg cukru
- 3 dkg Hery
- 1 vanilkový lusk
Suroviny na výzdobu:
- čerstvé jahody
- lístočky z čerstvej mäty
Príprava
Postup prípravy
- Zmiešame práškový cukor, múku a prášok do pečiva. Pridáme zmäknutú Heru a zapracujeme. Pridáme vajce a vymiesime cesto.
- Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku cca 3 – 4 mm a vykrajujeme z neho rovnomerné kolieska tak, aby sa zmestili do tortových formičiek. Zvyšok cesta môžeme opäť vyvaľkať a použiť.
- Prázdne formičky odložíme do chladničky, aby sa vychladili a rúru predhrejeme na 180° C. Z chladničky vyberieme tortové formičky a na spodok kladieme kolieska cesta. Pečieme do zlatohneda.
- Krém si pripravíme tak, že zmiešame vanilkový puding, trochu mlieka a cukor. Na miernom ohni necháme v hrnci zovrieť zvyšok mlieka, primiešame doň pudingový mix a varíme, až kým puding nie je hustý.
- Odstavíme z ohňa, primiešame Heru a necháme vychladnúť. Krémom plníme tortičkové formičky s upečeným tortovým základom a zdobíme s jahodami nakrájanými na plátky a čerstvými mätovými lístkami.
- Tip: Výsledok bude profesionálnejší, ak vrch jahôd potriete priesvitnou glazúrou.