use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Torta s pomarančovou penou

Táto nepečená torta je trocha náročnejšia na prípravu, ale keď sa podarí, stojí za to! No len sa pozrite, aká je nádherná...
  • 1 ure
  • Čas prípravy1 ure
  • 12 porce
recipe image Torta s pomarančovou penou

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 250 g kvalitnej tmavej čokolády
  • 8 plátkov čírej želatíny
  • 4 chemicky neošetrené pomaranče
  • 4 vajcia
  • 100 g krupicového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • tenké plátky pomaranča

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Do tortovej formy vložte papier na pečenie. V kastróliku roztopte čokoládu, nalejte ju do formy a dajte do chladu stuhnúť.
      2. Želatínu namočte do studenej vody, nechajte ju napučať a potom zľahka vyžmýkajte.
      3. Z jedného pomaranča nastrúhajte kôru, z ďalšieho nakrájajte pásiky kôry, zvyšné olúpte a zo všetkých pomarančov vylisujte šťavu.
      4. Vajcia rozklepnite a oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky s 80 g cukru ušľahajte v horúcom vodnom kúpeli do peny.
      5. Pomarančovú šťavu s nastrúhanou kôrou dajte do kastróla, zahrejte ju, rozpustite v nej želatínu, nechajte vychladnúť a vmiešajte do žĺtkovej peny.
      6. Zo smotany pripravte šľahačku, z bielkov v horúcom vodnom kúpeli tuhý sneh. Do tvarohu vmiešajte najskôr žĺtkovú hmotu so želatínou, potom sneh a nakoniec šľahačku.
      7. Zmes rozprestrite do formy s čokoládou a nechajte dobre vychladiť.
      8. V kastróliku uvarte trochu vody so zvyšným cukrom. V rozvare krátko povarte plátky pomaranča i pásiky kôry, ktorými tortu ozdobte.