use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hubový koláč

Už rastú? Pokiaľ máte nazbierané, vyskúšajte tento chutný slaný koláč. A pokiaľ nie a nie zapršať, pokojne vymeňte huby za kupované šampióny.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy25 minute
  • 8 porce
recipe image Hubový koláč

Prísady

Na cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 150 g rastlinného tuku Hera
  • 3 PL vody
  • soľ
  • 1 vajce
Na náplň:
  • huby
  • 2 väčšie cibule
  • olej na smaženie
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • hrsť nastrúhaného syra (eidam, gouda a pod.)
  • 4 vajcia
  • soľ, čierne korenie, muškátový oriešok, čerstvé bylinky

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Zo všetkých surovín vypracujte cesto a dajte ho odpočinúť do chladničky. Medzitým opečte na oleji cibuľu a pokrájané huby (menšie huby, ako sú napríklad kuriatka, môžete nechať v celku na ozdobu). Vychladené cesto natlačte do okrúhlej formy a poprepichujte vidličkou. Pečte cca 15 minút na 180 °C, dozlatista.
      2. Na náplň vyšľahajte vajcia so smotanou, soľou a korením, pridajte nastrúhaný syr. Na predpečený korpus položte väčšie časti opečených húb, zalejte pripravenou zmesou a dopekajte cca 45 minút, kým hmota nezačne tuhnúť. Potom dozdobte zvyškom opečených húb a vráťte ešte na chvíľku do rúry. Slaný koláč nechajte poriadne vychladnúť, bude sa potom dať lepšie krájať. Chutí dobre vlažný aj studený z chladničky.