Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Hubový koláč

Už rastú? Pokiaľ máte nazbierané, vyskúšajte tento chutný slaný koláč. A pokiaľ nie a nie zapršať, pokojne vymeňte huby za kupované šampióny.
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy25 minute
  • 8 porce
recipe image Hubový koláč

Prísady

Na cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 150 g rastlinného tuku Hera
  • 3 PL vody
  • soľ
  • 1 vajce
Na náplň:
  • huby
  • 2 väčšie cibule
  • olej na smaženie
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • hrsť nastrúhaného syra (eidam, gouda a pod.)
  • 4 vajcia
  • soľ, čierne korenie, muškátový oriešok, čerstvé bylinky

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. Zo všetkých surovín vypracujte cesto a dajte ho odpočinúť do chladničky. Medzitým opečte na oleji cibuľu a pokrájané huby (menšie huby, ako sú napríklad kuriatka, môžete nechať v celku na ozdobu). Vychladené cesto natlačte do okrúhlej formy a poprepichujte vidličkou. Pečte cca 15 minút na 180 °C, dozlatista.
  2. Na náplň vyšľahajte vajcia so smotanou, soľou a korením, pridajte nastrúhaný syr. Na predpečený korpus položte väčšie časti opečených húb, zalejte pripravenou zmesou a dopekajte cca 45 minút, kým hmota nezačne tuhnúť. Potom dozdobte zvyškom opečených húb a vráťte ešte na chvíľku do rúry. Slaný koláč nechajte poriadne vychladnúť, bude sa potom dať lepšie krájať. Chutí dobre vlažný aj studený z chladničky.