use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Karfiolová pizza

Máte neodolateľnú chuť na pizzu? Vyskúšajte tú karfiolovú. Chuťovo vás rozhodne nesklame a navyše vám pri pohľade na ňu nenaskočia kilá navyše.
  • 50 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 2 porce
recipe image Karfiolová pizza

Prísady

CESTO
  • •    30 g Hery
  • •    1 stredne veľký karfiol
  • •    3 vajcia
  • •    štipka soli
  • •    lyžička sušeného oregana
OMÁČKA
  • •    ½ bielej cibule
  • •    lyžica olivového oleja
  • •    400 g konzervovaných paradajok
  • •    lyžica paradajkového pretlaku
  • •    ½ lyžičky sušeného oregana
  • •    soľ a čierne korenie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Najprv si rúru predhrejte na 190 °C. Karfiol umyte, rozdeľte na ružičky a uvarte domäkka v hrnci s vodou. Vodu zlejte, karfiol vyžmýkajte a rozmixujte. Následne pridajte všetky ostatné ingrediencie na cesto a mixujte, dokiaľ sa zmes nespojí. Zmes pokladajte pomocou lyžičky na plech vyložený papierom na pečenie. Zo zmesi budú približne 4 menšie pizze.
      2. Na lyžici olivového oleja speňte najemno nakrájanú cibuľku. Potom pridajte pretlak a opekajte 2 minúty. Pridajte paradajky a nechajte omáčku 5 minút prevariť. Omáčku dochuťte soľou, čiernym korením a oreganom. Omáčku rovnomerne natrite na pizze a pečte pri 180 – 190 °C asi 20 minút. Pizze vyberte z rúry, navrstvite na nich ľubovoľné suroviny a potom dajte na ďalších 10 minút do rúry.