Karfiolová pizza
Máte neodolateľnú chuť na pizzu? Vyskúšajte tú karfiolovú. Chuťovo vás rozhodne nesklame a navyše vám pri pohľade na ňu nenaskočia kilá navyše.
Čas prípravy20 minute
2 porce

Prísady
CESTO
- • 30 g Hery
- • 1 stredne veľký karfiol
- • 3 vajcia
- • štipka soli
- • lyžička sušeného oregana
OMÁČKA
- • ½ bielej cibule
- • lyžica olivového oleja
- • 400 g konzervovaných paradajok
- • lyžica paradajkového pretlaku
- • ½ lyžičky sušeného oregana
- • soľ a čierne korenie
Príprava
Postup prípravy
- Najprv si rúru predhrejte na 190 °C. Karfiol umyte, rozdeľte na ružičky a uvarte domäkka v hrnci s vodou. Vodu zlejte, karfiol vyžmýkajte a rozmixujte. Následne pridajte všetky ostatné ingrediencie na cesto a mixujte, dokiaľ sa zmes nespojí. Zmes pokladajte pomocou lyžičky na plech vyložený papierom na pečenie. Zo zmesi budú približne 4 menšie pizze.
- Na lyžici olivového oleja speňte najemno nakrájanú cibuľku. Potom pridajte pretlak a opekajte 2 minúty. Pridajte paradajky a nechajte omáčku 5 minút prevariť. Omáčku dochuťte soľou, čiernym korením a oreganom. Omáčku rovnomerne natrite na pizze a pečte pri 180 – 190 °C asi 20 minút. Pizze vyberte z rúry, navrstvite na nich ľubovoľné suroviny a potom dajte na ďalších 10 minút do rúry.
