Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Quiche s kyslou kapustou

Kyslá kapusta je šťavnatá, chutná a hlavne neuveriteľne zdravá. Vyskúšajte tento quiche napríklad na večeru.
  • 2 ure
  • Čas prípravy30 minute
  • 8 porce
recipe image Quiche s kyslou kapustou

Prísady

Suroviny na cesto
  • 25 dkg hladkej múky
  • 12 dkg Hery
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice smotany
  • 1 kávovej lyžičky soli
  • hladká múka na podsypanie cesta
  • Hera na vymastenie formy
Suroviny na náplň
  • 50 dkg kyslej kapusty
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 5 dcl bieleho vína
  • 20 dkg údenej šunky
  • 20 dkg strúhaného syra
  • 3 polievkové lyžice smotany
  • 1 dcl smotany na varenie
  • 4 vajcia
  • 1 vetvičky kôpru

      Príprava

      Postup prípravy
      1. V mise vymiesime z múky, Hery, vajec, smotany a soli cesto. Vytvarujeme bochník a na 1 - 2 hodiny necháme v chladničke odležať.
      2. Kapustu preperieme, necháme odkvapkať, potom ju na oleji za stáleho miešania opražíme. Prilejeme víno, nádobu prikryjeme a kapustu varíme na miernom plameni cca. 25 minút, kým sa šťava neodparí. Necháme vychladnúť. Potom primiešame šunku nakrájanú na pásiky, strúhaný syr, smotanu, smotanu na varenie, vajíčka a kôpor.
      3. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do guľatého tvaru a vystelieme ním margarínom vymastenú formu s priemerom 26 cm tak, aby tvorilo okraj. Kapustovú masu rovnomerne rozložíme na cesto.
      4. Pečieme v predhriatej rúre na 190°C (v teplovzdušnej rúre 175°C) zhruba 35 minút. Keď je koláč skoro hotový, poukladáme na neho plátky syra a na 5 - 8 minút ešte vrátime do rúry, aby sa syr zapiekol. Podávame teplé.