Quiche s kyslou kapustou
Kyslá kapusta je šťavnatá, chutná a hlavne neuveriteľne zdravá. Vyskúšajte tento quiche napríklad na večeru.
Čas prípravy30 minute
8 porce

Prísady
Suroviny na cesto
- 25 dkg hladkej múky
- 12 dkg Hery
- 1 vajce
- 2 polievkové lyžice smotany
- 1 kávovej lyžičky soli
- hladká múka na podsypanie cesta
- Hera na vymastenie formy
Suroviny na náplň
- 50 dkg kyslej kapusty
- 2 polievkové lyžice oleja
- 5 dcl bieleho vína
- 20 dkg údenej šunky
- 20 dkg strúhaného syra
- 3 polievkové lyžice smotany
- 1 dcl smotany na varenie
- 4 vajcia
- 1 vetvičky kôpru
Príprava
Postup prípravy
- V mise vymiesime z múky, Hery, vajec, smotany a soli cesto. Vytvarujeme bochník a na 1 - 2 hodiny necháme v chladničke odležať.
- Kapustu preperieme, necháme odkvapkať, potom ju na oleji za stáleho miešania opražíme. Prilejeme víno, nádobu prikryjeme a kapustu varíme na miernom plameni cca. 25 minút, kým sa šťava neodparí. Necháme vychladnúť. Potom primiešame šunku nakrájanú na pásiky, strúhaný syr, smotanu, smotanu na varenie, vajíčka a kôpor.
- Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do guľatého tvaru a vystelieme ním margarínom vymastenú formu s priemerom 26 cm tak, aby tvorilo okraj. Kapustovú masu rovnomerne rozložíme na cesto.
- Pečieme v predhriatej rúre na 190°C (v teplovzdušnej rúre 175°C) zhruba 35 minút. Keď je koláč skoro hotový, poukladáme na neho plátky syra a na 5 - 8 minút ešte vrátime do rúry, aby sa syr zapiekol. Podávame teplé.
