use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Quiche s kyslou kapustou

Kyslá kapusta je šťavnatá, chutná a hlavne neuveriteľne zdravá. Vyskúšajte tento quiche napríklad na večeru.
  • 2 ure
  • Čas prípravy30 minute
  • 8 porce
recipe image Quiche s kyslou kapustou

Prísady

Suroviny na cesto
  • 25 dkg hladkej múky
  • 12 dkg Hery
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice smotany
  • 1 kávovej lyžičky soli
  • hladká múka na podsypanie cesta
  • Hera na vymastenie formy
Suroviny na náplň
  • 50 dkg kyslej kapusty
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 5 dcl bieleho vína
  • 20 dkg údenej šunky
  • 20 dkg strúhaného syra
  • 3 polievkové lyžice smotany
  • 1 dcl smotany na varenie
  • 4 vajcia
  • 1 vetvičky kôpru

      Príprava

      Postup prípravy
      1. V mise vymiesime z múky, Hery, vajec, smotany a soli cesto. Vytvarujeme bochník a na 1 - 2 hodiny necháme v chladničke odležať.
      2. Kapustu preperieme, necháme odkvapkať, potom ju na oleji za stáleho miešania opražíme. Prilejeme víno, nádobu prikryjeme a kapustu varíme na miernom plameni cca. 25 minút, kým sa šťava neodparí. Necháme vychladnúť. Potom primiešame šunku nakrájanú na pásiky, strúhaný syr, smotanu, smotanu na varenie, vajíčka a kôpor.
      3. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do guľatého tvaru a vystelieme ním margarínom vymastenú formu s priemerom 26 cm tak, aby tvorilo okraj. Kapustovú masu rovnomerne rozložíme na cesto.
      4. Pečieme v predhriatej rúre na 190°C (v teplovzdušnej rúre 175°C) zhruba 35 minút. Keď je koláč skoro hotový, poukladáme na neho plátky syra a na 5 - 8 minút ešte vrátime do rúry, aby sa syr zapiekol. Podávame teplé.