Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Koláč „Zebra“
Čas pečenia45 minute
1 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
1 pohár oranžády (220 ml)
1 kocka rastlinného tuku Hera (250g)
2 a 1/2 pohára polohrubej múky (420 g) + 2 lyžice
1 pohár cukru (250 g)
5 vajec
2 lyžice kakaa
2 kopcovité lyžičky prášku do pečiva (25 g)
1 vanilkový cukor
Príprava
Postup prípravy
Heru vložíme do kastróla a necháme roztopiť.
Preosejeme múku spolu s práškom do pečiva.
Vyšľaháme vajce s cukrom, aby sme dostali nadýchanú hmotu. Potom pridáme múku, oranžádu a striedavo rozpustenú Heru.
Výslednú hmotu si rozdelíme na dve rovnaké časti.
Pridáme dve lyžice kakaa a dve lyžice múky. Dobre premiešame.
Namažeme tortu natenko Herou a posypeme múkou. Striedavo pridávame masy v malých dávkach do stredu tortovej formy (s priemerom 22 cm), až kým neminieme všetky ingrediencie. Pečieme asi 60 minút pri teplote 160 °C.