Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tvarohová slnečnica

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Tvarohová slnečnica

Prísady

  • 4 vajcia
  • 140 g kryštálového cukru
  • ½ balenia vanilkového cukru
  • 125 g tvarohu (½ balenia)
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 125 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť (½ balenia)
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešajte s oboma cukrami, tvarohom a múkou s práškom do pečiva. Potom pridajte 125 g vlažnej rozpustenej maslovej Hery. Na záver jemne vmiešajte sneh z bielkov. Pečte vo vymastenej a vysypanej forme pri 175 °C cca 30 – 40 minút do zhnednutia. Či je torta upečená, skúste špajľou. Musíte ju vytiahnuť z cesta suchú. TIP: Pokiaľ nemáte slnečnicovú formu, môžete použiť aj klasickú bábovkovú formu alebo cesto naliať do chrbta.