use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zlatý tvarohový koláč

Tvarohový koláč, ktorý vďaka šťave z pomaranča dostane nielen krásnu farbu, ale aj šťavnatosť.
  • 1 ure
  • Čas prípravy20 minute
  • 16 porce
recipe image Zlatý tvarohový koláč

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 5 vajec
  • ½ šálky krupicového cukru
  • ½ šálky hladkej múky
  • ½ šálky polohrubej múky
  • 1 pomaranč

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Do misy nastrúhajte kôru z pomaranča, pridajte vanilkový cukor a dobre premiešajte. Potom pridajte na väčšie kocky nakrájanú Heru a vyšľahajte ručným mixérom. Oddeľte žĺtky od bielkov. Do zmesi postupne pridávajte žĺtky a zašľahávajte. Nakoniec pridajte tvaroh a premiešajte. Bielky vyšľahajte mixérom na strednej rýchlosti, kým nebudú mať krémovú konzistenciu, a potom ich postupne pridávajte k zmesi v mise. Pridajte cukor. Hladkú aj hrubú múku a prášok do pečiva premiešajte a pridajte ich k zmesi.
      2. Cesto vlejte do vymastenej a vysypanej formy na chlebíček (obdĺžniková forma) a pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 40 minút.
      3. TIP: Hneď po vybratí z rúry môžeme povrch múčnika potrieť šťavou vytlačenou z pomaranča.