Zlatý tvarohový koláč
Tvarohový koláč, ktorý vďaka šťave z pomaranča dostane nielen krásnu farbu, ale aj šťavnatosť.
- Čas prípravy20 minute
- 16 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 250 g mäkkého tvarohu
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 5 vajec
- ½ šálky krupicového cukru
- ½ šálky hladkej múky
- ½ šálky polohrubej múky
- 1 pomaranč
Príprava
Postup prípravy
- Do misy nastrúhajte kôru z pomaranča, pridajte vanilkový cukor a dobre premiešajte. Potom pridajte na väčšie kocky nakrájanú Heru a vyšľahajte ručným mixérom. Oddeľte žĺtky od bielkov. Do zmesi postupne pridávajte žĺtky a zašľahávajte. Nakoniec pridajte tvaroh a premiešajte. Bielky vyšľahajte mixérom na strednej rýchlosti, kým nebudú mať krémovú konzistenciu, a potom ich postupne pridávajte k zmesi v mise. Pridajte cukor. Hladkú aj hrubú múku a prášok do pečiva premiešajte a pridajte ich k zmesi.
- Cesto vlejte do vymastenej a vysypanej formy na chlebíček (obdĺžniková forma) a pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 40 minút.
- TIP: Hneď po vybratí z rúry môžeme povrch múčnika potrieť šťavou vytlačenou z pomaranča.