use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Koláč s vanilkovým krémom a broskyňami

Ďalší jednoduchý recept, ktorý vás prekvapí svojou chuťou. Broskyne, puding a orechy? Mňam!
  • 1 ure 5 minute
  • Čas prípravy30 minute
  • 12 porce
recipe image Koláč s vanilkovým krémom a broskyňami

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 3 vajcia
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 20 g Hery
  • Hera a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formy
  • 300 ml mlieka
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 vrecko vanilkového pudingového prášku
  • 50 g Hery
  • 4 broskyne
  • 1 vrecko číreho tortového želé
  • 30 g pražených lieskových orieškov

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vajcia vyšľahajte s cukrom do hustej peny. Zľahka do nej vmiešajte múku preosiatu s kypriacim práškom a nakoniec roztopenú, vychladnutú Heru. Guľatú tortovú formu vymastite tukom, vysypte múkou a cesto do nej rozotrite.
      2. Pečte vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 35 minút. Po upečení nechajte korpus vychladnúť vo forme.
      3. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvarte hustý krém, ktorý nechajte za stáleho miešania vychladnúť. Potom ho rozšľahajte, pridajte na kúsky nakrájanú Heru a vyšľahajte hladký krém. Rozotrite ho na vychladnutý korpus a dajte do chladničky stuhnúť.
      4. Broskyne umyte, usušte a zbavte kôstok. Dužinu nakrájajte na plátky, ktoré rozložte na stuhnutý krém. Zalejte tortovým želé, pripraveným podľa návodu na obale. Múčnik nechajte opäť stuhnúť.
      5. Potom ho uvoľnite z formy a boky obaľte nasekanými orieškami.