Koláč s vanilkovým krémom a broskyňami
Ďalší jednoduchý recept, ktorý vás prekvapí svojou chuťou. Broskyne, puding a orechy? Mňam!
- Čas prípravy30 minute
- 12 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 3 vajcia
- 100 g polohrubej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 20 g Hery
- Hera a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formy
- 300 ml mlieka
- 100 g krupicového cukru
- 1 vrecko vanilkového pudingového prášku
- 50 g Hery
- 4 broskyne
- 1 vrecko číreho tortového želé
- 30 g pražených lieskových orieškov
Príprava
Postup prípravy
- Vajcia vyšľahajte s cukrom do hustej peny. Zľahka do nej vmiešajte múku preosiatu s kypriacim práškom a nakoniec roztopenú, vychladnutú Heru. Guľatú tortovú formu vymastite tukom, vysypte múkou a cesto do nej rozotrite.
- Pečte vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 35 minút. Po upečení nechajte korpus vychladnúť vo forme.
- Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvarte hustý krém, ktorý nechajte za stáleho miešania vychladnúť. Potom ho rozšľahajte, pridajte na kúsky nakrájanú Heru a vyšľahajte hladký krém. Rozotrite ho na vychladnutý korpus a dajte do chladničky stuhnúť.
- Broskyne umyte, usušte a zbavte kôstok. Dužinu nakrájajte na plátky, ktoré rozložte na stuhnutý krém. Zalejte tortovým želé, pripraveným podľa návodu na obale. Múčnik nechajte opäť stuhnúť.
- Potom ho uvoľnite z formy a boky obaľte nasekanými orieškami.