Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Koláč s vanilkovým krémom a broskyňami

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Koláč s vanilkovým krémom a broskyňami

Prísady

  • 3 vajcia
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 20 g Hery
  • Hera a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formy
  • 300 ml mlieka
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 vrecko vanilkového pudingového prášku
  • 50 g Hery
  • 4 broskyne
  • 1 vrecko číreho tortového želé
  • 30 g pražených lieskových orieškov
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Vajcia vyšľahajte s cukrom do hustej peny. Zľahka do nej vmiešajte múku preosiatu s kypriacim práškom a nakoniec roztopenú, vychladnutú Heru. Guľatú tortovú formu vymastite tukom, vysypte múkou a cesto do nej rozotrite. Pečte vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 35 minút. Po upečení nechajte korpus vychladnúť vo forme. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvarte hustý krém, ktorý nechajte za stáleho miešania vychladnúť. Potom ho rozšľahajte, pridajte na kúsky nakrájanú Heru a vyšľahajte hladký krém. Rozotrite ho na vychladnutý korpus a dajte do chladničky stuhnúť. Broskyne umyte, usušte a zbavte kôstok. Dužinu nakrájajte na plátky, ktoré rozložte na stuhnutý krém. Zalejte tortovým želé, pripraveným podľa návodu na obale. Múčnik nechajte opäť stuhnúť. Potom ho uvoľnite z formy a boky obaľte nasekanými orieškami.