Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kurací koláč so šampiňónmi

Skúste zmenu: Kurací koláč so šampiňónmi

Neviete, aké pohostenie prichystať pre návštevu? Vyskúšajte netradičný slaný koláč s kuracím mäsom a šampiňónmi. Hodí sa napríklad aj na cesty alebo na piknik.
  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Kurací koláč so šampiňónmi

Prísady

  • 150 g Hery maslovej
  • 120 g hladkej múky
  • 3 lyžice ľadovej vody
  • štipka soli
  • štipka muškátového orieška
  • lyžička oregana
  • 4 kuracie prsné rezne
  • 70 g slaniny
  • 250 g malých šampiňónov
  • 300 ml mlieka
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice Hery maslovej
  • tymian
  • 1 cibuľa
  • Soľ
  • čierne korenie
  • syr na posypanie
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Múku zmiešajte so štipkou soli, práškového cukru a lyžičkou oregana. Pridajte vychladenú Heru, vodu a vypracujte hladké cesto. Z neho potom urobte bochník. Cesto rozvaľkajte do kruhu a preneste do vymazanej formy. Cesto poprepichujte niekoľkokrát vidličkou, zaťažte fazuľou a dajte piecť do rúry rozohriatej na 170 °C. Pečte cca 15 minút, kým nie je povrch cesta zlatistý.
  2. Teraz prichádza čas na prípravu mäsovej náplne. Mäso nakrájajte na menšie kocky, osoľte, okoreňte a v hlbokej panvici na troche oleja orestujte dozlatista. Asi v polovici restovania pridajte na kocky nakrájanú slaninu, jemne nakrájanú cibuľu a na kúsky nakrájané huby. Keď je základ na náplň osmažený, všetko z panvice vyberte a odložte bokom. Vo výpeku rozohrejte Heru maslovú, zaprášte ju hladkou múkou a usmažte bledú zápražku. Vmiešajte tymian, mlieko a vývar. Do vzniknutého bešamelu vráťte mäso s hubami a premiešajte. Rúru zapnite na 200 °C. Chladnúcu náplň preložte na predpečené cesto a posypte syrom. Pečte cca 35 minút, kým povrch nie je zlatistý.