Kurací koláč so šampiňónmi
Skúste zmenu: Kurací koláč so šampiňónmi
Neviete, aké pohostenie prichystať pre návštevu? Vyskúšajte netradičný slaný koláč s kuracím mäsom a šampiňónmi. Hodí sa napríklad aj na cesty alebo na piknik.
Neviete, aké pohostenie prichystať pre návštevu? Vyskúšajte netradičný slaný koláč s kuracím mäsom a šampiňónmi. Hodí sa napríklad aj na cesty alebo na piknik.
- Čas prípravy35 minute
- 8 porce
Prísady
CESTO
- 150 g Hery maslovej
- 120 g hladkej múky
- 3 lyžice ľadovej vody
- štipka soli
- štipka muškátového orieška
- lyžička oregana
NÁPLŇ
- 4 kuracie prsné rezne
- 70 g slaniny
- 250 g malých šampiňónov
- 300 ml mlieka
- 300 ml kuracieho vývaru
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice Hery maslovej
- tymian
- 1 cibuľa
- Soľ
- čierne korenie
- syr na posypanie
Príprava
Postup prípravy
- Múku zmiešajte so štipkou soli, práškového cukru a lyžičkou oregana. Pridajte vychladenú Heru, vodu a vypracujte hladké cesto. Z neho potom urobte bochník. Cesto rozvaľkajte do kruhu a preneste do vymastenej formy. Cesto poprepichujte niekoľkokrát vidličkou, zaťažte fazuľou a dajte piecť do rúry rozohriatej na 170 °C. Pečte cca 15 minút, kým nie je povrch cesta zlatistý.
- Teraz prichádza čas na prípravu mäsovej náplne. Mäso nakrájajte na menšie kocky, osoľte, okoreňte a v hlbokej panvici na troche oleja orestujte dozlatista. Asi v polovici restovania pridajte na kocky nakrájanú slaninu, jemne nakrájanú cibuľu a na kúsky nakrájané huby. Keď je základ na náplň osmažený, všetko z panvice vyberte a odložte bokom. Vo výpeku rozohrejte Heru maslovú, zaprášte ju hladkou múkou a usmažte bledú zápražku. Vmiešajte tymian, mlieko a vývar. Do vzniknutého bešamelu vráťte mäso s hubami a premiešajte.
- Rúru zapnite na 200 °C. Chladnúcu náplň preložte na predpečené cesto a posypte syrom. Pečte cca 35 minút, kým povrch nie je zlatistý.