use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Bryndzové trojuholníky

Slaná chuťovka s nádychom Slovenska. Bryndzové trojuholníky sú skvelé ako slané raňajky, desiata alebo pohostenie pre hostí. Ale čo si budeme hovoriť, najlepšie sa hodia k parádne vychladenému pivu.
  • 50 minute
  • Čas prípravy30 minute
  • 12 porce
recipe image Bryndzové trojuholníky

Prísady

Na cesto:
  • - 70 g Hery
  • - 120 g bryndze
  • - 120 g polohrubej múky
  • - ½ balenia kypriaceho prášku
  • - štipka soli
Na náplň:
  • - 150 g bryndze
  • - 20 g Hery
  • - 2 strúčiky cesnaku
  • - 1 menšia cibuľa
  • - štipka mletej sladkej papriky
  • + vajíčko na potretie, rasca

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Na doske ručne spracujte všetky suroviny na cesto. Bryndzu predtým prelistujte. Zabaľte do fólie a dajte odležať do chladničky. Medzitým si pripravte náplň. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. Na panvici osmažte cibuľu, potom posypte mletou paprikou, pridajte cesnak a premiešajte a odstavte z ohňa. Zmiešajte bryndzu s vychladnutou zmesou.
      2. Vychladené cesto rozvaľkajte na obdĺžnik vysoký cca 5 mm, potrite ho náplňou a zatočte ako roládu. Z rolády krájajte trojuholníky, ktoré pokladajte na vopred vymastený plech. Potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte rascou. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C cca 20 minút, dozlatista.