Bryndzové trojuholníky
Slaná chuťovka s nádychom Slovenska. Bryndzové trojuholníky sú skvelé ako slané raňajky, desiata alebo pohostenie pre hostí. Ale čo si budeme hovoriť, najlepšie sa hodia k parádne vychladenému pivu.
- Čas prípravy30 minute
- 12 porce
Prísady
Na cesto:
- - 70 g Hery
- - 120 g bryndze
- - 120 g polohrubej múky
- - ½ balenia kypriaceho prášku
- - štipka soli
Na náplň:
- - 150 g bryndze
- - 20 g Hery
- - 2 strúčiky cesnaku
- - 1 menšia cibuľa
- - štipka mletej sladkej papriky
- + vajíčko na potretie, rasca
Príprava
Postup prípravy
- Na doske ručne spracujte všetky suroviny na cesto. Bryndzu predtým prelistujte. Zabaľte do fólie a dajte odležať do chladničky. Medzitým si pripravte náplň. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. Na panvici osmažte cibuľu, potom posypte mletou paprikou, pridajte cesnak a premiešajte a odstavte z ohňa. Zmiešajte bryndzu s vychladnutou zmesou.
- Vychladené cesto rozvaľkajte na obdĺžnik vysoký cca 5 mm, potrite ho náplňou a zatočte ako roládu. Z rolády krájajte trojuholníky, ktoré pokladajte na vopred vymastený plech. Potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte rascou. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C cca 20 minút, dozlatista.