Veniec s medvedím cesnakom
Už vás nebaví klasické pečivo a túžite po zmene? Veniec s medvedím cesnakom je skvelou alternatívou! Upečte ho napríklad ako prílohu ku grilovaným dobrotám alebo len tak na chuť.
- Čas prípravy40 minute
- 12 porce
Prísady
CESTO
- 1,5 lyžice rozpustenej Hery
- 250 ml vlažnej vody
- 500 g hladkej múky
- štipka soli
- 0,5 kocky droždia
NÁPLŇ
- 50 g Hery maslovej
- 200 g mozzarelly
- 2 hrsti nasekaného medvedieho cesnaku
- soľ
- čierne korenie
Príprava
Postup prípravy
- Najskôr si pripravte cesto. Droždie rozmiešajte vo vlažnej vode, pridajte múku, Heru a štipku soli. Cesto spracovávajte, kým sa neprestane lepiť a nebude hladké. Rozdeľte ho na dva bochníky, každý zabaľte do fólie a dajte odpočívať na 12 hodín do chladničky.
- Potom cesto rozvaľkajte a potrite rozpustenou Herou maslovou. Posypte medvedím cesnakom a nastrúhanou mozzarellou, osoľte a okoreňte. Cesto zaviňte ako závin a rozkrojte na polovicu. Vrkoče prepleťte a spojte tak, aby vám vznikol tvar venca. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte pod utierkou kysnúť ešte aspoň 40 minút.
- Veniec pečte na 180 °C cca 30 minút, kým nebude na povrchu zlatistý (prepečenosť môžete vyskúšať aj špajdľou).