use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Veniec s medvedím cesnakom

Už vás nebaví klasické pečivo a túžite po zmene? Veniec s medvedím cesnakom je skvelou alternatívou! Upečte ho napríklad ako prílohu ku grilovaným dobrotám alebo len tak na chuť.
  • 13 ure 50 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 12 porce
recipe image Veniec s medvedím cesnakom

Prísady

CESTO
  • 1,5 lyžice rozpustenej Hery
  • 250 ml vlažnej vody
  • 500 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 0,5 kocky droždia
NÁPLŇ
  • 50 g Hery maslovej
  • 200 g mozzarelly
  • 2 hrsti nasekaného medvedieho cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Najskôr si pripravte cesto. Droždie rozmiešajte vo vlažnej vode, pridajte múku, Heru a štipku soli. Cesto spracovávajte, kým sa neprestane lepiť a nebude hladké. Rozdeľte ho na dva bochníky, každý zabaľte do fólie a dajte odpočívať na 12 hodín do chladničky.
      2. Potom cesto rozvaľkajte a potrite rozpustenou Herou maslovou. Posypte medvedím cesnakom a nastrúhanou mozzarellou, osoľte a okoreňte. Cesto zaviňte ako závin a rozkrojte na polovicu. Vrkoče prepleťte a spojte tak, aby vám vznikol tvar venca. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte pod utierkou kysnúť ešte aspoň 40 minút.
      3. Veniec pečte na 180 °C cca 30 minút, kým nebude na povrchu zlatistý (prepečenosť môžete vyskúšať aj špajdľou).