Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Veniec s medvedím cesnakom

Už vás nebaví klasické pečivo a túžite po zmene? Veniec s medvedím cesnakom je skvelou alternatívou! Upečte ho napríklad ako prílohu ku grilovaným dobrotám alebo len tak na chuť.
  • 13 ure 50 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 12 porce
recipe image Veniec s medvedím cesnakom

Prísady

CESTO
  • 1,5 lyžice rozpustenej Hery
  • 250 ml vlažnej vody
  • 500 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 0,5 kocky droždia
NÁPLŇ
  • 50 g Hery maslovej
  • 200 g mozzarelly
  • 2 hrsti nasekaného medvedieho cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Najskôr si pripravte cesto. Droždie rozmiešajte vo vlažnej vode, pridajte múku, Heru a štipku soli. Cesto spracovávajte, kým sa neprestane lepiť a nebude hladké. Rozdeľte ho na dva bochníky, každý zabaľte do fólie a dajte odpočívať na 12 hodín do chladničky.
      2. Potom cesto rozvaľkajte a potrite rozpustenou Herou maslovou. Posypte medvedím cesnakom a nastrúhanou mozzarellou, osoľte a okoreňte. Cesto zaviňte ako závin a rozkrojte na polovicu. Vrkoče prepleťte a spojte tak, aby vám vznikol tvar venca. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte pod utierkou kysnúť ešte aspoň 40 minút.
      3. Veniec pečte na 180 °C cca 30 minút, kým nebude na povrchu zlatistý (prepečenosť môžete vyskúšať aj špajdľou).