Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Letná jahodová torta

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Letná jahodová torta

Prísady

  • 150 g hladkej múky
  • 16 g kypriaceho prášku (1 vrecúško)
  • 150 g cukru
  • 8 g vanilkový cukor (1 vrecúško)
  • 3 vajcia
  • 150 g Hera maslová príchuť (izbová teplota)
  • ½ litra polotučného mlieka
  • 40 g pudingového prášku
  • 50 g cukru
  • 1 vajce
  • 500 g jahôd
  • 125 ml šľahačky
  • práškový cukor
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Kým sa pustíte do práce, predhrejte si rúru na 180 °C.
  2. Múku zmiešajte s kypriacim práškom vo veľkej mise. Pridajte cukor, vanilkový cukor, štipku soli, vajce a Heru maslovú príchuť. Všetko starostlivo premiešajte vareškou alebo mixérom. Cesto rovnomerne rozotrite do formy vymastenej Herou a vysypanej múkou. Pečte korpus dozlatista v predhriatej rúre 35 – 45 minút. Potom ho vyberte a nechajte vychladnúť vo forme na pečenie.
  3. Kým je torta v rúre, pripravte si puding: priveďte mlieko do varu. V mise zmiešajte puding s cukrom, vajcom a 4 lyžicami teplého mlieka. Túto zmes nalejte do horúceho mlieka a za stáleho miešania varte 3 – 4 minúty pri miernej teplote. Zložte z platne a za stáleho miešania nechajte puding vychladnúť.
  4. Vyšľahajte šľahačku a potom ju do studeného pudingu zamiešajte. Pozor, pokiaľ bude puding ešte teplý, krém zredne a nebude na torte držať! Hotový krém potom rozotrite na tortu a ozdobte jahodami. Na záver celú tortu pocukrujte práškovým cukrom.
Tip: Jahody môžete nahradiť aj iným obľúbeným sezónnym ovocím. Rovnako skvelé sú aj maliny, marhule, čučoriedky či broskyne. Pokiaľ sa musíte spoľahnúť na nákupy v obchodoch, nebojte sa siahnuť ani po banánoch alebo kivi. Krásne leto!