use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Letná jahodová torta

Jednoduchý liatý koláč s pudingovým krémom je presne to, na čo máte chuť. Neveríte? Tak to budete musieť vyskúšať.
  • 1 ure
  • Čas prípravy25 minute
  • 12 porce
recipe image Letná jahodová torta

Prísady

Na korpus:
  • 150 g hladkej múky
  • 16 g kypriaceho prášku (1 vrecúško)
  • 150 g cukru
  • 8 g vanilkový cukor (1 vrecúško)
  • 3 vajcia
  • 150 g Hera maslová príchuť (izbová teplota)
Na náplň:
  • ½ litra polotučného mlieka
  • 40 g pudingového prášku
  • 50 g cukru
  • 1 vajce
  • 500 g jahôd
  • 125 ml šľahačky
  • práškový cukor

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Kým sa pustíte do práce, predhrejte si rúru na 180 °C.
      2. Múku zmiešajte s kypriacim práškom vo veľkej mise. Pridajte cukor, vanilkový cukor, štipku soli, vajce a Heru maslovú príchuť. Všetko starostlivo premiešajte vareškou alebo mixérom. Cesto rovnomerne rozotrite do formy vymastenej Herou a vysypanej múkou. Pečte korpus dozlatista v predhriatej rúre 35 – 45 minút. Potom ho vyberte a nechajte vychladnúť vo forme na pečenie.
      3. Kým je torta v rúre, pripravte si puding: priveďte mlieko do varu. V mise zmiešajte puding s cukrom, vajcom a 4 lyžicami teplého mlieka. Túto zmes nalejte do horúceho mlieka a za stáleho miešania varte 3 – 4 minúty pri miernej teplote. Zložte z platne a za stáleho miešania nechajte puding vychladnúť.
      4. Vyšľahajte šľahačku a potom ju do studeného pudingu zamiešajte. Pozor, pokiaľ bude puding ešte teplý, krém zredne a nebude na torte držať! Hotový krém potom rozotrite na tortu a ozdobte jahodami. Na záver celú tortu pocukrujte práškovým cukrom.
      Tip: Jahody môžete nahradiť aj iným obľúbeným sezónnym ovocím. Rovnako skvelé sú aj maliny, marhule, čučoriedky či broskyne. Pokiaľ sa musíte spoľahnúť na nákupy v obchodoch, nebojte sa siahnuť ani po banánoch alebo kivi. Krásne leto!