Letná jahodová torta
Jednoduchý liatý koláč s pudingovým krémom je presne to, na čo máte chuť. Neveríte? Tak to budete musieť vyskúšať.
Čas prípravy25 minute
12 porce

Prísady
Na korpus:
- 150 g hladkej múky
- 16 g kypriaceho prášku (1 vrecúško)
- 150 g cukru
- 8 g vanilkový cukor (1 vrecúško)
- 3 vajcia
- 150 g Hera maslová príchuť (izbová teplota)
Na náplň:
- ½ litra polotučného mlieka
- 40 g pudingového prášku
- 50 g cukru
- 1 vajce
- 500 g jahôd
- 125 ml šľahačky
- práškový cukor
Príprava
Postup prípravy
- Kým sa pustíte do práce, predhrejte si rúru na 180 °C.
- Múku zmiešajte s kypriacim práškom vo veľkej mise. Pridajte cukor, vanilkový cukor, štipku soli, vajce a Heru maslovú príchuť. Všetko starostlivo premiešajte vareškou alebo mixérom. Cesto rovnomerne rozotrite do formy vymastenej Herou a vysypanej múkou. Pečte korpus dozlatista v predhriatej rúre 35 – 45 minút. Potom ho vyberte a nechajte vychladnúť vo forme na pečenie.
- Kým je torta v rúre, pripravte si puding: priveďte mlieko do varu. V mise zmiešajte puding s cukrom, vajcom a 4 lyžicami teplého mlieka. Túto zmes nalejte do horúceho mlieka a za stáleho miešania varte 3 – 4 minúty pri miernej teplote. Zložte z platne a za stáleho miešania nechajte puding vychladnúť.
- Vyšľahajte šľahačku a potom ju do studeného pudingu zamiešajte. Pozor, pokiaľ bude puding ešte teplý, krém zredne a nebude na torte držať! Hotový krém potom rozotrite na tortu a ozdobte jahodami. Na záver celú tortu pocukrujte práškovým cukrom.
Tip: Jahody môžete nahradiť aj iným obľúbeným sezónnym ovocím. Rovnako skvelé sú aj maliny, marhule, čučoriedky či broskyne. Pokiaľ sa musíte spoľahnúť na nákupy v obchodoch, nebojte sa siahnuť ani po banánoch alebo kivi. Krásne leto!
