use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Madlenky

Výborné pečivo, ktoré vonia po pomarančoch sa hodí nielen na sviatočné príležitosti.
  • 1 ure 40 minute
  • Čas prípravy30 minute
  • 30 porce
recipe image Madlenky

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 90 g cukru krystalu
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • 90 g Hery maslovej
  • 100 g hladkej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • trochu pomarančovej kôry
  • šťava z 1/2 pomaranča

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Cukor a vajcia vyšľahajte do peny. Pridajte rozohriatú (vychladenú) Heru maslovú a pomarančovú šťavu s kôrou. Dobre premiešajte. Nakoniec zapracujte múku premiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli. Nechajte vychladiť v chladničke aspoň 1 hodinu. Formu môžete len vypláchnuť vodou.
      2. Rozohrejte rúru na 190 °C a medzitým naplňte malou lyžičkou tak do 3/4 každú formičku cestom. Pečte na 190 °C 5 minút a potom znížte teplotu na 150 °C ďalších 5 minút do zhnednutia. Po vychladnutí stačí len pocukrovať. Pokiaľ to však stihnete.