Mandarínkovej tiramisu
Obzvláštnené klasické tiramisu mandarinkami. Uvidíte, že výsledok bude stáť za to.
- Čas prípravy30 minute
- 6 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 400 g mandarínkového kompótu
- 1/2 lyžičky agaru
- 2 citróny
- 250 g mäkkého tvarohu
- 500 g mascarpone
- 2 lyžice práškového cukru
- 18 podlhovastých cukrárskych piškót
- 4 lyžice amaretta
- 1 čokoládová ozdoba
Príprava
Postup prípravy
- Mandarínky sceďte a nechajte odkvapkať. Šťavu zachyťte do misky a odložte nabok.
- Agar dajte do misky, zmiešajte s 1 lyžicou mandarínkovej šťavy a nechajte napučať. Citróny rozkrojte a vytlačte z nich šťavu. Polovicu citrónovej a mandarínkovej šťavy nalejte do kastrólika, pridajte agar, 2 minúty povarte a nechajte vychladnúť.
- V mise vymiešajte tvaroh, mascarpone a cukor dohladka, prilejte agar, premiešajte a dajte vychladiť.
- Dno sklenenej misy poklaďte odkvapkanými mandarínkami (niekoľko dielikov si nechajte na ozdobenie) a na ne rozotrite polovicu krému. Potom navrstvite piškóty (dve si nechajte na ozdobu), ktoré pokvapkajte amarettom a zvyšnou šťavou. Navrch rozdeľte zvyšný krém.
- Tiramisu ozdobte zvyšnými mandarínkami, zrezanými piškótami a čokoládou. Podávajte vychladené.