use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Banánový koláč

Vláčny koláč, ktorý nielen príjemne osladí, ale aj zvláčni.
  • 1 ure
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Banánový koláč

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 1 banán
  • 120 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 120 g svetlohnedého cukru
  • 2 vajcia
  • 120 g hladkej múky
  • 16 g kypriaceho prášku (1 vrecúško)
Ingrediencie na polevu:
  • 25 g strúhaného sušeného kokosu
  • 150 g tvarohu
  • 50 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru (1 vrecúško)

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Predohrejte rúru na 180°C (elektrickú rúru). Olúpte a rozpučte banán. Zmiešajte Heru s cukrom a vypracujte vareškou alebo mixérom (5 - 8 minút), kým sa cukor nerozpustí. Potom postupne pridajte vajce a nakoniec rozpučený banán. Do veľkej misy preosejte múku, kypriaci prášok a štipku soli. Premiešajte a pridajte cesto (čím skôr, tým lepšie). Všetko poridne premiešajte. Cesto preložte do vymastenej a vysypanej formy. Pečte dozlata v predohriatej rúre. Koláč nechajte ešte 2 minúty vo forme odpočinúť. Vyberte koláč z formy na mriežku a nechajte ho vychladnúť. Na suchej panvici opražte do svetlohneda kokos. Nechajte ho vychladnúť na tanieri. Dohladka zmiešajte tvaroh s cukrom a vanilkovým cukrom. Natrite polevu na koláč a posypte kokosom. Rozkrojte tortu na 8 až 10 porcií. Varianty: Pri poleve môžete nahradiť polovicu tvarohu jedným gréckym jogurtom. Tip: Koláč môžete upiecť i v srnčom chrbáte a polevu servírovať zvlášť.