Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Medové rezy

Voňavé medové rezy sa budú vynímať nielen medzi pečivom, ale aj vedľa horúcej šálky kávy.
  • 2 ure
  • Čas prípravy1 ure
  • 16 porce
recipe image Medové rezy

Prísady

Na medové pláty
  • 5 ks vajec
  • 250 g Hera maslová príchuť
  • 300 g hladkej múky
  • 150 g čokoládálového cukru
  • 50 ml okt
  • 1 vrecúško (12 g) sódy
  • 100 g medu
Krém
  • 2 ks karamelizovaného kondenzovaného mlieka
  • 250 g Hera maslová príchuť
  • 100 g slivkového lekváru
  • 100 g sušených sliviek namočených v rume
  • 150 g mletých vlašských orechov

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vo vodnom kúpeli zohrejeme vajcia s cukrom, medom a rastlinným tukom Hera maslová príchuť. Do horúcej zmesi pridáme pre nakyprenie sódu preliatu octom. Ten sódu čiastočne zneutralizuje a nebude štípať v ústach.
      2. Nakoniec vmiešame múku. Cesto necháme vychladnúť cez noc v chladničke a na druhý deň ho vyvaľkáme na 4 – 5 plátov. Zvyšok cesta sa upečie a následne ho použijeme spolu s orechmi na posýpku.
      3. Krém si pripravíme tak, že karamelizované mlieko vyšľaháme spoločne s rastlinným tukom Hera maslová príchuť. Medové pláty potom vždy natrieme slabou vrstvou lekváru, rovnomerne na ne položíme nakrájané slivky a potrieme krémom. Vrchný plát navyše posypeme mletými orechmi spolu s kúskami zvyšného cesta.