Medové rezy
Voňavé medové rezy sa budú vynímať nielen medzi pečivom, ale aj vedľa horúcej šálky kávy.
Čas prípravy1 ure
16 porce

Prísady
Na medové pláty
- 5 ks vajec
- 250 g Hera maslová príchuť
- 300 g hladkej múky
- 150 g čokoládálového cukru
- 50 ml okt
- 1 vrecúško (12 g) sódy
- 100 g medu
Krém
- 2 ks karamelizovaného kondenzovaného mlieka
- 250 g Hera maslová príchuť
- 100 g slivkového lekváru
- 100 g sušených sliviek namočených v rume
- 150 g mletých vlašských orechov
Príprava
Postup prípravy
- Vo vodnom kúpeli zohrejeme vajcia s cukrom, medom a rastlinným tukom Hera maslová príchuť. Do horúcej zmesi pridáme pre nakyprenie sódu preliatu octom. Ten sódu čiastočne zneutralizuje a nebude štípať v ústach.
- Nakoniec vmiešame múku. Cesto necháme vychladnúť cez noc v chladničke a na druhý deň ho vyvaľkáme na 4 – 5 plátov. Zvyšok cesta sa upečie a následne ho použijeme spolu s orechmi na posýpku.
- Krém si pripravíme tak, že karamelizované mlieko vyšľaháme spoločne s rastlinným tukom Hera maslová príchuť. Medové pláty potom vždy natrieme slabou vrstvou lekváru, rovnomerne na ne položíme nakrájané slivky a potrieme krémom. Vrchný plát navyše posypeme mletými orechmi spolu s kúskami zvyšného cesta.
