use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Oriešková srdiečka s čokoládovou polevou

Volajú sa orieškové, ale väčšina z nás si ich pamätá ako "rumové". Tak či tak, sú sakra dobré!
  • 1 ure 30 minute
  • Čas prípravy44 minute
  • 40 porce
recipe image Oriešková srdiečka s čokoládovou polevou

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 240 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g Hery
  • 80 g lieskových orieškov
  • 1 žĺtok
  • citrónová kôra
  • mletá škorica
  • 250 g Hery
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lyžice rumu
  • 100 g čokolády na varenie
  • svetlá poleva

      Príprava

      Postup prípravy
      1. V mise najskôr zľahka premiešame Heru s práškovým cukrom a žĺtkom, pridáme ostatné prísady a nakoniec vsypeme múku zmiešanú s jemne nastrúhanými lieskovými orieškami. Prepracujeme tak, aby vzniklo hladké cesto a necháme 30 minút v chlade odležať.
      2. Potom rozvaľkáme na plát hrubý 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Môžeme si pomôcť vyvaľovaním cesta medzi dvomi papiermi na pečenie, tak je možné cesto rozvaľkať na veľmi tenko, bez toho, že by sa trhalo. Dáme na plech a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 15 minút.
      3. Heru vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Ochutíme rumom. Polovicu upečených srdiečok potrieme náplňou a druhú polovicu čokoládovou polevou. Zlepíme k sebe. Môžeme ozdobiť svetlou polevou cez tmavú čokoládu.