use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pečené jablká

Jednoduché pečené jablká plné hrozienok a voňavé za rumom.
  • 1 ure
  • Čas prípravy15 minute
  • 4 porce
recipe image Pečené jablká

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 4 väčšie jablká
  • ¼ šálky trstinového cukru
  • 1 ČL škorice
  • 50 g lúpaných mandlí
  • 50 g hrozienok
  • 20 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 50 ml rumu

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Z jabĺk odkrojte vrch, aby vznikla čiapočka. Opatrne vyberte jadrovník, aby ste jablko naspodku neprerezali, a vydlabte asi dve tretiny vnútornej časti jablka. Vznikne vám mištička. Vydlabanú časť jablka nakrájajte na drobné kocky. Hrozienka prepláchnite vriacou vodou a namočte na chvíľu do rumu.
      2. Cukor rozmiešajte s Herou, pridajte pokrájané kúsky jabĺk, hrozienka, škoricu, mandle a pár kvapiek rumu. Vydlabané jablká naplňte pripravenou zmesou, vložte ich do zapekacej misky a pečte do zmäknutia (zhruba 30 – 45 minút).