Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pečené jablká

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Pečené jablká

Prísady

  • 4 väčšie jablká
  • ¼ šálky trstinového cukru
  • 1 ČL škorice
  • 50 g lúpaných mandlí
  • 50 g hrozienok
  • 20 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 50 ml rumu
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Z jabĺk odkrojte vrch, aby vznikla čiapočka. Opatrne vyberte jadrovník, aby ste jablko naspodku neprerezali, a vydlabte asi dve tretiny vnútornej časti jablka. Vznikne vám mištička. Vydlabanú časť jablka nakrájajte na drobné kocky. Hrozienka prepláchnite vriacou vodou a namočte na chvíľu do rumu. Cukor rozmiešajte s Herou, pridajte pokrájané kúsky jabĺk, hrozienka, škoricu, mandle a pár kvapiek rumu. Vydlabané jablká naplňte pripravenou zmesou, vložte ich do zapekacej misky a pečte do zmäknutia (zhruba 30 – 45 minút).