Pečené jablká
Jednoduché pečené jablká plné hrozienok a voňavé za rumom.
Čas prípravy15 minute
4 porce

Prísady
Zoznam ingrediencií
- 4 väčšie jablká
- ¼ šálky trstinového cukru
- 1 ČL škorice
- 50 g lúpaných mandlí
- 50 g hrozienok
- 20 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 50 ml rumu
Príprava
Postup prípravy
- Z jabĺk odkrojte vrch, aby vznikla čiapočka. Opatrne vyberte jadrovník, aby ste jablko naspodku neprerezali, a vydlabte asi dve tretiny vnútornej časti jablka. Vznikne vám mištička. Vydlabanú časť jablka nakrájajte na drobné kocky. Hrozienka prepláchnite vriacou vodou a namočte na chvíľu do rumu.
- Cukor rozmiešajte s Herou, pridajte pokrájané kúsky jabĺk, hrozienka, škoricu, mandle a pár kvapiek rumu. Vydlabané jablká naplňte pripravenou zmesou, vložte ich do zapekacej misky a pečte do zmäknutia (zhruba 30 – 45 minút).
