use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablkovo-škoricový nákyp s vanilkovou zmrzlinou

  • Čas pečenia45 minute
  • 1 porce
recipe image Jablkovo-škoricový nákyp s vanilkovou zmrzlinou

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 2-3 jablká
  • 3 vajcia
  • 10 dkg roztopenej Hery
  • 3 polievkové lyžice glukózového sirupu
  • 5 dkg hrozienok
  • 14 dkg polohrubej múky
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • mletá škorica
  • (+ Hera a múka na tvarovanie)

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Oddelíme žĺtky od bielkov a vaječné bielka vyšľaháme s glukózovým sirupom do tuha. Vaječné žĺtky zmiešame s rozpustenou Herou, škoricou a strúhanou citrónovou kôrou a zľahka zmes vmiešavame do peny z vaječných bielkov. Pridáme umyté a odkvapkané hrozienka. Na kocky nakrájame jablká so šupkou či bez šupky. Formu na nákyp jemne vytrieme Herou a poprášime múkou. Približne do 3 naplníme zmesou na nákyp a na každý položíme zopár nakrájaných jabĺčok. Pečieme v rúre rozohriatej na 170° Celzia približne 12 - 16 minút, kým nákyp nezačne zväčšovať objem. Podávame s vanilkovou zmrzlinou.