Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pizza s mozzarellou a bazalkou

  • Čas pečenia45 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Pizza s mozzarellou a bazalkou

Prísady

  • - 20 g droždia
  • - 50 g Hery maslovej
  • - 1 ČL krupicového cukru
  • - 80 ml vody
  • - 250 g hladkej múky
  • - 1 ČL soli
  • - 400 g paradajok v konzerve
  • - 150 g mozzarelly
  • - 2 strúčiky cesnaku
  • - 2 PL olivového oleja
  • - 1/2 ČL tymianu
  • - bazalka na ozdobu
  • - soľ
  • - čierne korenie
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Z droždia, cukru a vlažnej vody pripravte kvások a nechajte ho na teplom mieste vykysnúť. Preosiatu múku zmiešajte so soľou a pridajte kvások. Zľahka premiešajte, následne pridajte roztopenú Heru maslovú a vypracujte tuhšie hladké cesto, ktoré nechajte prikryté utierkou kysnúť asi hodinu na teplom mieste.
  2. Paradajky nakrájajte na kúsky. Cesnak očistite, nasekajte a opečte na polovici oleja. Pridajte nakrájané paradajky, tymian, soľ, čierne korenie a nechajte asi 5 minút podusiť. Vykysnuté cesto znova dôkladne prepracujte. Formu vymastite Herou. Pripravte si niekoľko guľôčok cesta, ktoré roztlačte na placky s hrubším okrajom.
  3. Paradajkovú náplň rozotrite na celú plochu cesta a na povrch naskladajte mozzarellu nakrájanú na plátky. Pizze pred pečením nechajte asi 15 minút kysnúť, pokvapkajte olivovým olejom a ozdobte lístkami bazalky. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C asi 30 minút. Podávajte teplé ihneď po upečení, kedy chutia najlepšie.