Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Rebarborový koláč s chia semienkami a tvarohom

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Rebarborový koláč s chia semienkami a tvarohom

Prísady

  • 125 g Hery maslová príchuť
  • 200 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • štipka soli
  • kôra z 1 citróna
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 4 stonky rebarbory
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • voda podľa potreby
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 2 lyžice chia semienok
  • med podľa chuti
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Všetky suroviny na cesto vrátane vychladenej Hery z chladničky zmiešajte a vypracujte nelepivé tuhé cesto. Cesto dajte do mikroténového vrecúška a nechajte minimálne hodinu, ale pokojne aj cez noc, v chladničke. Studené cesto rozvaľkajte na kruh a dajte do koláčovej formy s priemerom zhruba 25 cm, ktorú ste vopred vymazali Herou. Ideálne je, keď ešte na dno dáte koliesko vystrihnuté z papiera na pečenie. Koláč sa vám bude lepšie krájať. Cesto musí pokryť nielen dno, ale aj okraje formy. Dno poprepichujte vidličkou a položte do formy na cesto kus papiera na pečenie zasypaný fazuľou. Tá pomôže udržať cesto rovné. Dajte upiecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 30 minút. Zložte papier na pečenie s fazuľou a ešte 10 minút dopečte odkryté cesto. Medzi tým, ako sa cesto pečie, pripravte si náplň do koláča. Rebarboru dôkladne olúpte a nakrájajte na krátke kúsky. Dajte ich do hrnca, posypte trstinovým cukrom a pridajte asi 50 ml vody. Uvarte domäkka. Všetka voda by sa mala vyvariť, zostane mäkká rebarbora s karamelovým sirupom. Nechajte ju vychladnúť. Tvaroh vyšľahajte s medom. Množstvo podľa chuti, niekto má radšej kyslejšie, iný zas sladšie. Pridajte chia semienka a zamiešajte. Korpus na koláč nechajte vychladnúť. Potrite ho tvarohovým krémom a navrch navrstvite rebarboru. Nechajte v chladničke, najlepšie 24 hodín, aby chia semienka napučali.