use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slané koláčiky s cuketou a paradajkami

Skvelé pohostenie pre návštevy alebo ľahký predkrm.
  • 45 minute
  • Čas prípravy25 minute
  • 6 porce
recipe image Slané koláčiky s cuketou a paradajkami

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 2 dieliky Hery (100 g)
  • 250 g polohrubej múky
  • 250 ml vody
  • 6 vajec
  • soľ
  • štipka bieleho korenia
  • 200 g rajčín
  • 200 g cukety
  • 100 g slaniny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice Ramy Culinesse
  • soľ, bazalka

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vodu, Heru, korenie a soľ privedieme k bodu varu. Do vriacej zmesi nasypeme múku a pri dôkladnom miešaní na ohni restujeme, až sa hmota prestane lepiť na varešku. Po čiastočnom vychladnutí do hmoty postupne zamiešame vajcia. Miešame, dokiaľ nevznikne hladká hustá hmota.
      2. Lyžicou rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie oválne placky. Na ne položíme tenký plátok slaniny, na kolieska nakrájané rajčiny a cuketu, posypeme nasekanou bazalkou a osolíme. Cuketu vopred opražíme na Rame Culinesse spolu s cesnakom nakrájaným na plátky.
      3. Pripravené koláčiky dáme piecť.