use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slané grécke rohlíčky

  • Čas pečenia45 minute
  • 1 porce
recipe image Slané grécke rohlíčky

Prísady

Cesto
  • 500 g múky
  • 25 g instantných kvasníc
  • 100 g zmäknutej Hery
  • 2 žĺtky
  • 3 kávové lyžičky soli
  • 3-5 dcl vlažného mlieka
Náplň
  • 200 g šunky
  • 1 vajíčko

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Kvasnice rozpustíme v troške mlieka, potom s ostatnými ingredienciami vypracujeme cesto konzistenciou podobné štrúdľovému. Uložíme na teplé miesto a necháme vykysnúť. Keď vykysne, vylejeme ho na múkou posypanú dosku a vytiahneme na obdĺžnik s rozmermi 60x30 cm. Kratšiu stranu v polovičke rozrežeme a vyrezávame trojuholníky. Šunku nakrájame na plátky 5x0,5 cm a rozkladáme ich pozdĺžne na trojuholníčky. Tesne zavinieme, položíme na plech pokrytý papierom na pečenie a tvarujeme rohlíčky. Povrch potrieme vajíčkom, potom ozdobíme zvyšnou šunkou. Necháme ešte raz vykysnúť. Pred pečením opäť potrieme vajíčkom a posypeme hrubou soľou. Pečieme v rúre predhriatej na 210°C asi 15-20 minút.