use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slané slimáky

Slané slimáky z kysnutého cesta s údeným syrom sú super desiata, alebo si ich vychutnajte večer s pohárom vína alebo piva.
  • 1 ure 55 minute
  • Čas prípravy30 minute
  • 12 porce
recipe image Slané slimáky

Prísady

Na cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 100 g rastlinného tuku Hera
  • 250 ml mlieka
  • 30 g droždia
  • 2 PL cukru
  • 1 vajce
  • 1 ČL soli
Na náplň:
  • 300 g strúhaného údeného syra
  • 2 žĺtky
  • 150 g kyslej smotany
  • 2 PL polohrubej múky
  • 30 g rastlinného tuku Hera
  • soľ
  • čierne korenie
  • muškátový oriešok
  • 100 ml mlieka
  • 3 vajcia

      Príprava

      Postup prípravy
      1. V teplom mlieku rozmiešajte droždie, cukor a malé množstvo múky a nechajte vytvoriť kvások. Zmiešajte soľ so zostávajúcou múkou, pridajte kvások a vajce. Nakoniec vlejte aj rozpustenú Heru a vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte vykysnúť na teplom mieste.
      2. Vo veľkej mise zmiešajte všetky prísady na náplň. Na múkou poprášenom povrchu vyvaľkajte cesto do tvaru obdĺžnika. Rozložte náplň na cesto a zrolujte do valčeka. Valček pokrájajte na 2 cm široké rolky, ktoré položte na plech vyložený papierom na pečenie. Nechajte ešte vykysnúť na teplom mieste. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 25 – 35 minút dozlatista.