use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slimáky s bylinkovou - mäsovou náplňou

Nech už ste mäsožravec, alebo vegetarián, na tomto recepte si určite pochutíte. Jednoduché slimáky s bylinkovou alebo mäsovou náplňou sú skvelé ako desiata alebo pohostenie pre návštevy.
  • 1 ure 15 minute
  • Čas prípravy45 minute
  • 12 porce
recipe image Slimáky s bylinkovou - mäsovou náplňou

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 40 dg hladkej múky
  • 25 g droždia
  • 1 vajce
  • 2 dcl mlieka
  • 1 lyžička krupicového cukru
  • 7 dkg rastlinného tuku Hera
  • Rama Cremefine na šľahanie na potretie
  • soľ
Bylinková náplň
  • zväzok čerstvých nasekaných byliniek
  • 20 dkg syru Mozzarella
  • 1 balenie paradajkového pretlaku
  • Rama Cremefine na varenie
Mäsová náplň
  • 30 dkg morčacieho mäsa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 4 lyžice Ramy Cremefine na varenie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme asi 40 minút kysnúť.
      2. Následne ho rozváľame na 5 cm silný plát.
      3. Zmiešame ingrediencie na bylinkovú / mäsovú náplň a kladieme naň.
      4. Plát zvinieme do rolády, rozkrájame na 3 cm silné plátky a rozložíme na vymastený plech.
      5. Povrch potrieme Ramou Cremefine na varenie a necháme ďalších 15 minút kysnúť.
      6. Následne dáme do rúry a pečieme.
      7. Mäsová náplň: cibuľu a cesnak speníme na oleji. Pridáme mleté alebo najemno nakrájané morčacie mäso, zmes korenia na mleté mäso, všetko dusíme domäkka. Nakoniec pridáme Ramu Cremefine na varenie. Náplň nanášame na cesto až kým nevychladne.