Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slivkový koláč

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Slivkový koláč

Prísady

  • 125 g Hery maslová príchuť
  • 1/3 hrnčeka práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 a 1/4 hrnčeka zmesi polohrubej a hladkej múky (1: 1)
  • štipka soli
  • 10 veľkých sliviek
  • 125 g Hery maslová príchuť
  • 1 citrón
  • 3 vajcia
  • 3/4 hrnčeka cukru krupice
  • vanilka
  • štipka soli
  • 3 lyžice múky
  • 3 lyžice smotany na šľahanie
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Suroviny určené na cesto premiešajte v mise. Rukou alebo v kuchynskom robote. Hladké cesto zabaľte do potravinárskej fólie a dajte asi na hodinu odpočinúť a vychladnúť do chladničky. Pripravte si koláčovú formu s priemerom 25 cm. Na dne ju vyložte papierom na pečenie a boky potrite Herou. Studené cesto rozvaľkajte do formy. Okraje vytvarujte podľa okraja formy, musí byť až nahor, nech siahajú k okraju formy. Cesto poprepichujte na mnohých miestach vidličkou. Navrch na cesto dajte papier na pečenie a naň nasypte fazuľu ako záťaž. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C 15 minút. Zložte papier s fazuľou a dopečte ešte 5 minút. Cesto mierne zozlatne. Medzi tým, ako sa predpeká korpus, tak umyte, osušte a nakrájajte slivky. Rozpoľte, vykôstkujte a ešte prekrojte na menšie kúsky, ideálne štvrtiny. Upečené cesto nechajte trochu vychladnúť a naukladajte naň slivky. V malom hrnci na platni si pri miernej teplote rozpusťte Heru. Odstavte z platne a vmiešajte kôru a šťavu z citróna. Vajcia a cukor vyšľahajte do svetlej peny, do ktorej pomaly a po častiach nalejte schladenú Heru s citrónovou šťavou, štipku soli, vanilku, múku a smotanu. Hladkou zmesou polejte slivky na koláči. Pečte v rúre vyhriatej na 190 °C 35 až 40 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte aspoň 15 minút vychladnúť.