use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Syrovo-sezamové krekry

Tieto krekry sa jedia samé. Okrem sezamového semienka môžete použiť aj akékoľvek iné, fantázií sa medze nekladú.
  • 1 ure
  • Čas prípravy40 minute
  • 1 porce
recipe image Syrovo-sezamové krekry

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 25 dkg Hery
  • 50 dkg polohrubej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 12 dkg kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica soli (asi 2 dkg)
  • 10 dkg strúhaného syra
  • 2 žĺtka
  • mleté korenie na dochutenie
Suroviny na výzdobu:
  • 1 bielko
  • 10 dkg sezamových semiačok

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, korenie a nastrúhaný syr. Pridáme zmäknutú Heru, potom kyslú smotanu a vaječné žĺtka. Poriadne vypracujeme cesto.
      2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto tenké približne 3 mm, potrieme ho bielkom a posypeme sezamovými semiačkami. Cesto narežeme na rovnaké štvoruholníky s kolieskom na cesto. Kúsky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby boli medzi krekrami rozostupy.
      3. Pečieme v predhriatej rúre na na 180 °C do zlatohneda. Tip Krekry môžeme zlepovať mäkkým syrom, deťom budú takto isto viac chutiť. Obyčajné sezamové semiačka môžeme nahradiť čiernym sezamom.