Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Syrovo-sezamové krekry

  • Čas pečenia45 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Syrovo-sezamové krekry

Prísady

  • 25 dkg Hery
  • 50 dkg polohrubej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 12 dkg kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica soli (asi 2 dkg)
  • 10 dkg strúhaného syra
  • 2 žĺtka
  • mleté korenie na dochutenie
  • 1 bielko
  • 10 dkg sezamových semiačok
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, korenie a nastrúhaný syr. Pridáme zmäknutú Heru, potom kyslú smotanu a vaječné žĺtka. Poriadne vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto tenké približne 3 mm, potrieme ho bielkom a posypeme sezamovými semiačkami. Cesto narežeme na rovnaké štvoruholníky s kolieskom na cesto. Kúsky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby boli medzi krekrami rozostupy. Pečieme do zlatohneda. Tip Krekry môžeme zlepovať mäkkým syrom, deťom budú takto isto viac chutiť. Obyčajné sezamové semiačka môžeme nahradiť čiernym sezamom.