Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tekvicový koláč

Skvelý tekvicový koláč s kakaovým korpusom si obľúbi celá rodina.
  • 1 ure 50 minute
  • Čas prípravy35 minute
  • 12 porce
recipe image Tekvicový koláč

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 300 g tekvice (napr. Hokkaido, nakrájaná na kocky)
  • 350 ml smotany na varenie 12 %
  • 200 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 2 ČL kakaa
  • 1 štipka soli
  • 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 250 g hnedého cukru
  • 4 vajcia
  • 400 g tvarohu (22 % tuku v sušine)
  • 1 – 2 ČL škorice
  • 1 vrecúško čokoládovej polevy na tortu
  • 125 g sladeného kondenzovaného mlieka

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. V hrnci poduste 300 g tekvice so smotanou na varenie za občasného miešania cca 20 minút. Rozmixujte na pyré. Nechajte vychladnúť.
  2. Medzitým zmiešajte múku, kypriaci prášok, kakao a soľ. 100 g maslovej Hery, 100 g cukru a 1 vajce vymixujte ručným mixérom, kým cesto nebude hladké. Cesto prelejte do vymastenej tortovej formy. Do ďalšieho použitia dajte formu do chladu.
  3. Predhrejte rúru na 220 °C (teplovzdušnú na 200 °C). V hrnci na miernom ohni nechajte rozpustiť 150 g Hery, tvaroh, 150 g cukru, sladené kondenzované mlieko a škoricu. Ručným mixérom vyšľahajte do krémovej konzistencie. Pomaly pridávajte 3 vajcia. Z tekvicového pyré odoberte nabok 75 g a zvyšok pridajte do zmesi.
  4. Zmes pridajte do tortovej formy. Tortu dajte piecť na 15 minút. Potom znížte teplotu na 120 °C (teplovzdušnú na 100 °C) a nechajte piecť 45 minút. Potom vypnite rúru a nechajte v rúre tortu chladnúť približne hodinu. Otvorte dvierka a nechajte ďalších 15 minút chladnúť.
  5. Čokoládovú polevu pripravte podľa návodu na obale. Nechajte vychladnúť a medzitým tekvicové pyré rozotrite po celej torte. Ďalej tortu ozdobte čokoládovou polevou. Tekvicovú tortu dajte vychladnúť aspoň na 2 hodiny.