use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tekvicový koláč

  • Čas pečenia1 ure
  • 1 porce
recipe image Tekvicový koláč

Prísady

Na cesto:
  • 250g rastlinného tuku Hera
  • 800g hladkej múky
  • 150g múčkového cukru
  • 1 žĺtok
  • štipka škorice
  • štipka kardamónu
Tekvicová zmes:
  • 1kg tekvice hokaido nakrájanej na kúsky
  • 150g múčkového cukru
  • 2 lyžice medu
  • 4 vajcia
  • 200g syra Buko alebo Mascarpone
  • štipka soli

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme na hladké cesto, ktorým vyložíme koláčovú formu. Cesto poprepichujeme vidličkou a pečieme dozlata na 160° C. Necháme vychladnúť a naplníme pripravenou zmesou. Tekvicu podusíme do mäkka, najlepšie na pare, a následne rozmixujeme. Pridáme ostatné suroviny. Naplníme upečený korpus a dáme piecť pri teplote 150°C na asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a podáváme so šľahačkou.