Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tekvicový koláč

  • Čas pečenia1 ure
  • 1 porce
recipe image Tekvicový koláč

Prísady

Na cesto:
  • 250g rastlinného tuku Hera
  • 800g hladkej múky
  • 150g múčkového cukru
  • 1 žĺtok
  • štipka škorice
  • štipka kardamónu
Tekvicová zmes:
  • 1kg tekvice hokaido nakrájanej na kúsky
  • 150g múčkového cukru
  • 2 lyžice medu
  • 4 vajcia
  • 200g syra Buko alebo Mascarpone
  • štipka soli

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme na hladké cesto, ktorým vyložíme koláčovú formu. Cesto poprepichujeme vidličkou a pečieme dozlata na 160° C. Necháme vychladnúť a naplníme pripravenou zmesou. Tekvicu podusíme do mäkka, najlepšie na pare, a následne rozmixujeme. Pridáme ostatné suroviny. Naplníme upečený korpus a dáme piecť pri teplote 150°C na asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a podáváme so šľahačkou.