Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Tekvicový koláč
Čas pečenia1 ure
1 porce
Prísady
Na cesto:
250g rastlinného tuku Hera
800g hladkej múky
150g múčkového cukru
1 žĺtok
štipka škorice
štipka kardamónu
Tekvicová zmes:
1kg tekvice hokaido nakrájanej na kúsky
150g múčkového cukru
2 lyžice medu
4 vajcia
200g syra Buko alebo Mascarpone
štipka soli
Príprava
Postup prípravy
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme na hladké cesto, ktorým vyložíme koláčovú formu.
Cesto poprepichujeme vidličkou a pečieme dozlata na 160° C.
Necháme vychladnúť a naplníme pripravenou zmesou.
Tekvicu podusíme do mäkka, najlepšie na pare, a následne rozmixujeme.
Pridáme ostatné suroviny.
Naplníme upečený korpus a dáme piecť pri teplote 150°C na asi 30 minút.
Po upečení necháme vychladnúť a podáváme so šľahačkou.