Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tvarohovo-tekvicový koláč

Tekvica, tvaroh a čokoláda. Čo hovoríte na túto kombináciu? My schvaľujeme. A púšťame sa do pečenia.
  • 3 ure
  • Čas prípravy30 minute
  • 12 porce
recipe image Tvarohovo-tekvicový koláč

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 300 g tekvice (napr. Hokkaido, nakrájaná na kocky)
  • 350 ml smotany na varenie 15%
  • 200 g hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 2 lyžičky kakaa na varenie
  • 1 štipka soli
  • 250 g Hery maslovej
  • 250 g hnedého cukru
  • 4 vajcia
  • 400 g tvarohu (20 % tuku v sušine)
  • 1-2 lyžičky škorice
  • 1 vrecúško čokoládovej polevy na tortu
  • 125 g sladeného kondenzovaného mlieka

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. V hrnci za občasného miešania duste 300 g tekvice so smotanou na varenie približne 20 minút. Rozmixujte na pyré. Nechajte vychladnúť. Medzitým zmiešajte múku, kypriaci prášok, kakao a soľ. Rozmixujte 100 g Hery, 100 g cukru a 1 vajce, až kým nebude cesto hladké. Cesto prelejte do vymastenej tortovej formy. Potom dajte formu do chladničky alebo na chladné miesto.
  2. Predhrejte rúru na 220 °C (teplovzdušnú na 220 °C). V hrnci nechajte na miernom ohni rozpustiť 150 g Hery. Heru, tvaroh, 150 g cukru, sladené kondenzované mlieko a škoricu vyšľahajte ručným mixérom do krémovej konzistencie. Pomaly pridajte tri vajcia. Z tekvice odoberte na stranu 75 g a zvyšok pridajte do zmesi.
  3. Zmes dajte do tortovej formy a dajte piecť na 15 minút do predhriatej rúry. Znížte teplotu na 120 °C (teplovzdušnú na 100 °C) a nechajte piecť 45 minút. Potom rúru vypnite a nechajte v nej tortu chladnúť približne hodinu. Otvorte dvierka a nechajte ďalších 15 minút chladnúť.
  4. Čokoládovú polevu pripravte podľa návodu na obale. Nechajte vychladnúť a medzitým rozotrite tekvicové pyré po celej torte. Potom tortu ozdobte čokoládovou polevou. Tekvicový koláč dajte vychladnúť aspoň na dve hodiny.