use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tvarohovo-tekvicový koláč

Tekvica, tvaroh a čokoláda. Čo hovoríte na túto kombináciu? My schvaľujeme. A púšťame sa do pečenia.
  • 3 ure
  • Čas prípravy30 minute
  • 12 porce
recipe image Tvarohovo-tekvicový koláč

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 300 g tekvice (napr. Hokkaido, nakrájaná na kocky)
  • 350 ml smotany na varenie 15%
  • 200 g hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 2 lyžičky kakaa na varenie
  • 1 štipka soli
  • 250 g Hery maslovej
  • 250 g hnedého cukru
  • 4 vajcia
  • 400 g tvarohu (20 % tuku v sušine)
  • 1-2 lyžičky škorice
  • 1 vrecúško čokoládovej polevy na tortu
  • 125 g sladeného kondenzovaného mlieka

      Príprava

      Postup prípravy
      1. V hrnci za občasného miešania duste 300 g tekvice so smotanou na varenie približne 20 minút. Rozmixujte na pyré. Nechajte vychladnúť. Medzitým zmiešajte múku, kypriaci prášok, kakao a soľ. Rozmixujte 100 g Hery, 100 g cukru a 1 vajce, až kým nebude cesto hladké. Cesto prelejte do vymastenej tortovej formy. Potom dajte formu do chladničky alebo na chladné miesto.
      2. Predhrejte rúru na 220 °C (teplovzdušnú na 220 °C). V hrnci nechajte na miernom ohni rozpustiť 150 g Hery. Heru, tvaroh, 150 g cukru, sladené kondenzované mlieko a škoricu vyšľahajte ručným mixérom do krémovej konzistencie. Pomaly pridajte tri vajcia. Z tekvice odoberte na stranu 75 g a zvyšok pridajte do zmesi.
      3. Zmes dajte do tortovej formy a dajte piecť na 15 minút do predhriatej rúry. Znížte teplotu na 120 °C (teplovzdušnú na 100 °C) a nechajte piecť 45 minút. Potom rúru vypnite a nechajte v nej tortu chladnúť približne hodinu. Otvorte dvierka a nechajte ďalších 15 minút chladnúť.
      4. Čokoládovú polevu pripravte podľa návodu na obale. Nechajte vychladnúť a medzitým rozotrite tekvicové pyré po celej torte. Potom tortu ozdobte čokoládovou polevou. Tekvicový koláč dajte vychladnúť aspoň na dve hodiny.