Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablkovo-škoricový koláč

Jednoduchý jablkový koláč s množstvom škorice je výborný so zmrzlinou alebo len tak k hrnčeku horúceho čaju.
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Jablkovo-škoricový koláč

Prísady

Na cesto
  • 500 g Hery maslovej
  • 500 g pšeničnej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 6 žĺtkov
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 16 g vanilkového cukru
  • 1 kg jabĺk
  • 20 g škorice
Na podávanie
  • práškový cukor
  • škorica
  • vanilková zmrzlina

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Predhrejte rúru na 180 °C a vymastite formu kruhového tvaru. Jablká olúpte a nakrájajte na malé kocky.
      2. Heru maslovú, cukor a žĺtky vyšľahajte, postupne prisypávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujte hladké cesto, a to rozdeľte na dve rovnaké časti.
      3. Prvú časť rozvaľkajte, vložte do guľatého pekáča, cesto prepichajte vidličkou, posypte polovicou škorice. Na cesto dajte nakrájané jablká, posypte vanilkovým cukrom a zvyškom škorice. Na naplnený koláč použite druhú časť vyvaľkaného cesta.
      4. Koláč pečte približne hodinu. Po vytiahnutí môžete posypať cukrom zmiešaným so škoricou. Koláč chutí výborne s vanilkovou zmrzlinou.