Jablkovo-škoricový koláč
Jednoduchý jablkový koláč s množstvom škorice je výborný so zmrzlinou alebo len tak k hrnčeku horúceho čaju.
- Čas prípravy20 minute
- 12 porce
Prísady
Na cesto
- 500 g Hery maslovej
- 500 g pšeničnej múky
- 150 g práškového cukru
- 6 žĺtkov
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 16 g vanilkového cukru
- 1 kg jabĺk
- 20 g škorice
Na podávanie
- práškový cukor
- škorica
- vanilková zmrzlina
Príprava
Postup prípravy
- Predhrejte rúru na 180 °C a vymastite formu kruhového tvaru. Jablká olúpte a nakrájajte na malé kocky.
- Heru maslovú, cukor a žĺtky vyšľahajte, postupne prisypávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujte hladké cesto, a to rozdeľte na dve rovnaké časti.
- Prvú časť rozvaľkajte, vložte do guľatého pekáča, cesto prepichajte vidličkou, posypte polovicou škorice. Na cesto dajte nakrájané jablká, posypte vanilkovým cukrom a zvyškom škorice. Na naplnený koláč použite druhú časť vyvaľkaného cesta.
- Koláč pečte približne hodinu. Po vytiahnutí môžete posypať cukrom zmiešaným so škoricou. Koláč chutí výborne s vanilkovou zmrzlinou.