Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablkovo-škoricový koláč

  • Čas pečenia
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Jablkovo-škoricový koláč

Prísady

  • 500 g Hery maslovej
  • 500 g pšeničnej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 6 žĺtkov
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 16 g vanilkového cukru
  • 1 kg jabĺk
  • 20 g škorice
  • práškový cukor
  • škorica
  • vanilková zmrzlina
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a vymastite formu kruhového tvaru. Jablká olúpte a nakrájajte na malé kocky. Heru maslovú, cukor a žĺtky vyšľahajte, postupne prisypávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujte hladké cesto, a to rozdeľte na dve rovnaké časti. Prvú časť rozvaľkajte, vložte do guľatého pekáča, cesto prepichajte vidličkou, posypte polovicou škorice. Na cesto dajte nakrájané jablká, posypte vanilkovým cukrom a zvyškom škorice. Na naplnený koláč použite druhú časť vyvaľkaného cesta. Koláč pečte približne hodinu. Po vytiahnutí môžete posypať cukrom zmiešaným so škoricou. Koláč chutí výborne s vanilkovou zmrzlinou.