use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Jablkovo-škoricový koláč

Jednoduchý jablkový koláč s množstvom škorice je výborný so zmrzlinou alebo len tak k hrnčeku horúceho čaju.
  • 1 ure 20 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 12 porce
recipe image Jablkovo-škoricový koláč

Prísady

Na cesto
  • 500 g Hery maslovej
  • 500 g pšeničnej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 6 žĺtkov
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 16 g vanilkového cukru
  • 1 kg jabĺk
  • 20 g škorice
Na podávanie
  • práškový cukor
  • škorica
  • vanilková zmrzlina

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Predhrejte rúru na 180 °C a vymastite formu kruhového tvaru. Jablká olúpte a nakrájajte na malé kocky.
      2. Heru maslovú, cukor a žĺtky vyšľahajte, postupne prisypávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujte hladké cesto, a to rozdeľte na dve rovnaké časti.
      3. Prvú časť rozvaľkajte, vložte do guľatého pekáča, cesto prepichajte vidličkou, posypte polovicou škorice. Na cesto dajte nakrájané jablká, posypte vanilkovým cukrom a zvyškom škorice. Na naplnený koláč použite druhú časť vyvaľkaného cesta.
      4. Koláč pečte približne hodinu. Po vytiahnutí môžete posypať cukrom zmiešaným so škoricou. Koláč chutí výborne s vanilkovou zmrzlinou.