Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tekvicový quiche

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Tekvicový quiche

Prísady

  • 150 g hladkej múky
  • 120 g Hery maslovej
  • 3 – 4 lyžice ľadovej vody
  • štipka soli
  • štipka práškového cukru
  • 1 malá tekvica Hokaido
  • 200 g nivy
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 vajcia
  • špenát podľa chuti
  • soľ, čierne korenie
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Najprv dajte do rúry piecť nakrájanú tekvice (približne 20 minút, do mäkka). Múku zmiešajte so štipkou soli a práškového cukru, pridajte vychladnutú Heru maslovú, vodu a vypracujte hladké cesto. Urobte z neho bochník. Cesto rozvaľkajte do kruhu a preneste do vymastenej formy. Cesto prepichajte niekoľkokrát vidličkou, zaťažte fazuľou a dajte piecť do rúry rozohriatej na 170 °C. Pečte cca 15 minút. Špenát sparte a nasekajte. Smotanu zmiešajte s nastrúhanou nivou, vajcami, soľou a korením. Na upečené cesto rozmiestnite upečenú tekvicu, na ňu špenát a všetko zalejte nivovou zmesou. Pečte ďalších cca 20 – 25 minút na 170 °C.