Tekvicový quiche
Slané koláče, rovnako ako tie sladké, môžu mať toľko podôb. Čo hovoríte na tento s tekvicou a nivou?
- Čas prípravy35 minute
- 6 porce
Prísady
Na cesto
- 150 g hladkej múky
- 120 g Hery maslovej
- 3 – 4 lyžice ľadovej vody
- štipka soli
- štipka práškového cukru
Na náplň
- 1 malá tekvica Hokaido
- 200 g nivy
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 vajcia
- špenát podľa chuti
- soľ, čierne korenie
Príprava
Postup prípravy
- Najprv dajte do rúry piecť nakrájanú tekvicu (približne 20 minút, do mäkka).
- Múku zmiešajte so štipkou soli a práškového cukru, pridajte vychladnutú Heru maslovú, vodu a vypracujte hladké cesto. Urobte z neho bochník. Cesto rozvaľkajte do kruhu a preneste do vymastenej formy. Cesto prepichajte niekoľkokrát vidličkou, zaťažte fazuľou a dajte piecť do rúry rozohriatej na 170 °C. Pečte cca 15 minút.
- Špenát sparte a nasekajte. Smotanu zmiešajte s nastrúhanou nivou, vajcami, soľou a korením. Na upečené cesto rozmiestnite upečenú tekvicu, na ňu špenát a všetko zalejte nivovou zmesou. Pečte ďalších cca 20 – 25 minút na 170 °C.