use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tekvicový quiche

Slané koláče, rovnako ako tie sladké, môžu mať toľko podôb. Čo hovoríte na tento s tekvicou a nivou?
  • 1 ure 15 minute
  • Čas prípravy35 minute
  • 6 porce
recipe image Tekvicový quiche

Prísady

Na cesto
  • 150 g hladkej múky
  • 120 g Hery maslovej
  • 3 – 4 lyžice ľadovej vody
  • štipka soli
  • štipka práškového cukru
Na náplň
  • 1 malá tekvica Hokaido
  • 200 g nivy
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 vajcia
  • špenát podľa chuti
  • soľ, čierne korenie

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Najprv dajte do rúry piecť nakrájanú tekvicu (približne 20 minút, do mäkka).
      2. Múku zmiešajte so štipkou soli a práškového cukru, pridajte vychladnutú Heru maslovú, vodu a vypracujte hladké cesto. Urobte z neho bochník. Cesto rozvaľkajte do kruhu a preneste do vymastenej formy. Cesto prepichajte niekoľkokrát vidličkou, zaťažte fazuľou a dajte piecť do rúry rozohriatej na 170 °C. Pečte cca 15 minút.
      3. Špenát sparte a nasekajte. Smotanu zmiešajte s nastrúhanou nivou, vajcami, soľou a korením. Na upečené cesto rozmiestnite upečenú tekvicu, na ňu špenát a všetko zalejte nivovou zmesou. Pečte ďalších cca 20 – 25 minút na 170 °C.