use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Slaný mrkvový koláč

Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý koláč z lístkového cesta napríklad na večeru.
  • 1 ure 5 minute
  • Čas prípravy15 minute
  • 8 porce
recipe image Slaný mrkvový koláč

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 kg mrkvy
  • 2 vajcia
  • 200 ml smotany
  • 200 g tvrdého syru
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 zväzku petržlenu alebo byliniek
  • čierne korenie
  • čierne korenie a soľ

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Cesto vyvaľkáme na 0,5 cm vysoký plát a pri 180°C pečieme asi 10 minút – dno prepichneme pred pečením vidličkou.
      2. Mrkvu nakrájame na pozdĺžne slížiky a uvaríme domäkka. Necháme ju odkvapkať a rozložíme na predpečené cesto.
      3. Cesnak a petržlen nakrájame na drobno, syr nastrúhame. V miske ušľaháme vajce so smotanou, syrom, petržlenom, cesnakom, soľou a čiernym korením. Túto zmes nalejeme na mrkvu na ceste.
      4. Dopekáme ešte 30 – 40 minút.