use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tiramisu

Pripravili sme si pre vás recept na tento typický talianský dezert v troch netradičných verziách - namiesto cukrárskych piškót sme použili poctivú pečenú piškótu.
  • 50 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 8 porce
recipe image Tiramisu

Prísady

Cesto:
  • 3 poháre cukru
  • 1 pohár múky
  • 6 vajec
  • 1/5 kocky rastlinného tuku Hera
Krém:
  • 8 žĺtkov
  • 1 pohár práškového cukru
  • 500g mascarpone
  • 1/5 pohára likéru amaretto
  • 2 poháre 36% smotany na šľahanie
  • 1 lyžica želatíny
  • 1 lyžica kakaa
Káva:
  • 1 pohára cukru
  • 1 pohára vody
  • 3 lyžice instantnej kávy

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Oddteľte žĺtky od bielkov. Bielky rozšľahajte do tuhej peny. Potom pomaly miešajte a pridávajte najprv žĺtky a potom múku. Nakoniec pridajte rozpustenú Heru a jemne premiešajte polievkovou lyžicou.
      2. Pripravte si veľký plech, na ktorý dajte papier na pečenie. Cesto rovnomerne rozotrite a pečte pri teplote 180°C asi 10 minút.
      3. Pripravte kávový nálev. Zmiešajte pol pohára vody s kávou a cukrom. Polejte upečenú tortu nálevom.
      4. Zmerajte tortu a rozkrojte ju na štyri rovnaké obdĺžniky.
      5. Vaječné žĺtky miešajte s cukrom, až kým nedostanete nadýchanú zmes. Namočte želatínu v 1/3 pohára so studenou vodou. Po naboptnaní ohrievajte, až kým sa nerozpustí. Zmiešajte žĺtok s mascarpone, likérom, šľahačkou a nakoniec s rozpustenou želatínou.
      6. Dajte syrovú zmes medzi obdĺžniky. Ozdobte vrch a strany koláča zmesou a posypte kakaom.