Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Perníkový veniec

Alebo skrátka perníková bábovka - podľa toho, akú formu použijete. Recept je jednoduchý a krásne ho doplní ozdoba v podobe fíg (tie môžete vyskúšať dať aj rovno do cesta)
  • 45 minute
  • Čas prípravy15 minute
  • 12 porce
recipe image Perníkový veniec

Prísady

Zoznam ingrediencií
  • 2 celé vajcia
  • 2 PL kakaa
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 320 g hladkej múky zmiešanej s 1 práškom do perníka
  • 200 – 250 ml mlieka izbovej teploty

Nutritional facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

Postup prípravy
  1. Všetky ingrediencie pridávajte a zapracovávajte v poradí uvedenom v recepte. Mlieko pridajte tak, aby sa vám cesto lepšie lialo do formy a nebolo príliš husté. Formu zvoľte podľa svojho uváženia. My sme zvolili formu na rovnú bábovku, ktorú sme vystriekali olejom. Pri použití silikónových foriem nie je potrebné vymazávať.
  2. Pečte na 180 °C niečo vyše pol hodiny. Upečenie vyskúšate vpichom špajle. Po vychladnutí polejte čokoládou a posypte jemne namletými orechmi. Ozdobte celými orechmi a figami.