Perníkový veniec
Alebo skrátka perníková bábovka - podľa toho, akú formu použijete. Recept je jednoduchý a krásne ho doplní ozdoba v podobe fíg (tie môžete vyskúšať dať aj rovno do cesta)
- Čas prípravy15 minute
- 12 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 2 celé vajcia
- 2 PL kakaa
- 150 g krupicového cukru
- 100 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 320 g hladkej múky zmiešanej s 1 práškom do perníka
- 200 – 250 ml mlieka izbovej teploty
Príprava
Postup prípravy
- Všetky ingrediencie pridávajte a zapracovávajte v poradí uvedenom v recepte. Mlieko pridajte tak, aby sa vám cesto lepšie lialo do formy a nebolo príliš husté. Formu zvoľte podľa svojho uváženia. My sme zvolili formu na rovnú bábovku, ktorú sme vystriekali olejom. Pri použití silikónových foriem nie je potrebné vymazávať.
- Pečte na 180 °C niečo vyše pol hodiny. Upečenie vyskúšate vpichom špajle. Po vychladnutí polejte čokoládou a posypte jemne namletými orechmi. Ozdobte celými orechmi a figami.