Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Perníkový veniec

  • Čas pečenia1 ure 0 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Perníkový veniec

Prísady

  • 2 celé vajcia
  • 2 PL kakaa
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 200 – 250 ml mlieka izbovej teploty
  • 320 g hladkej múky zmiešanej s 1 práškom do perníka
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Všetky ingrediencie pridávajte a zapracovávajte v poradí uvedenom v recepte. Mlieko pridajte tak, aby sa vám cesto lepšie lialo do formy a nebolo príliš husté. Formu zvoľte podľa svojho uváženia. Ja som zvolila formu na rovnú bábovku, ktorú som vystriekala olejom. Pri použití silikónových foriem nie je potrebné vymazávať. Pečte na 180 °C niečo vyše pol hodiny. Upečenie vyskúšate vpichom špajle. Po vychladnutí polejte čokoládou a posypte jemne namletými orechmi. Ozdobte celými orechmi a figami.