Tvarohový koláč s pórom, špenátom a kuracie šunkou
Pokiaľ sa vám zdá cesto na klasický quiche príliš suchý, vyskúšajte toto s tvarohom.
- Čas prípravy20 minute
- 8 porce
Prísady
Zoznam ingrediencií
- 3 dieliky Hery (150 g)
- 150 g polohrubej múky
- 150 g mäkkého tvarohu
- soľ, drvená rasca
- 150 g listového špenátu
- 150 g póru
- 200 g kuracej šunky
- 200 g tvrdého syra
- 1 vajce
- Aromat Knorr
Príprava
Postup prípravy
- Múku spracujeme s Herou, tvarohom, štipkou soli a rasce tak, aby vzniklo hladké cesto. Rozvaľkáme na guľatý plát, rozložíme na dno guľatej koláčovej formy a vytvoríme centimetrový okraj.
- Pór a špenát nakrájame a sparíme v horúcej vode, zmiešame so šunkou nakrájanou na kocky, ochutíme Aromatom Knorr a rozložíme na cesto vo forme. Syr nastrúhame, zmiešame s vajcom a nalejeme na povrch koláča a dáme piecť.