Valentínske vafle
Už vieme, čím prekvapíte svoju drahú polovičku na Valentína - romantickými raňajkami v podobe vaflí s ovocím.
Čas prípravy20 minute
4 porce

Prísady
Na cesto:
- 260 g hladkej múky
- 1 a 1 lyžičky (5 g) sušeného droždia
- 1 lyžičky (1 g) jedlej sódy
- 1 lyžičky (2 g) soli
- 3 lyžice (40 g) krupicového cukru
- 2 veľké vajcia
- 420 ml mlieka
- 115 g rozpustenej Hery maslová príchuť
- 1 lyžičky vanilkového extraktu
Na ozdobu:
- jahody, maliny, čučoriedky
- šľahačka
- práškový cukor
Príprava
Postup prípravy
- Na cesto v mise zmiešajte múku, droždie, sódu, soľ a cukor. V ďalšej veľkej mise prešľahajte vajíčka, mlieko, rozpustenú Heru maslovú a vanilkový extrakt. Do múčnej zmesi postupne pridávajte vaječnú zmes a jemne prešľahajte na hladkú zmes. Misu prekryte potravinárskou fóliou a uložte cez noc do chladničky (cesto vydrží v chladničke 2 – 3 dni).
- Ráno už len nahrejte vafľovač, podľa typu prístroja prípadne zľahka vymažte olejom a na každú vafľu použite asi 1 hrnček cesta, stierkou jemne uhlaďte povrch. Priklopte cesto vafľovača a pečte asi 5 – 7 minút, alebo kým nie sú vafle zlatisté a chrumkavé.
- Vafle zdobte ovocím a šľahačkou podľa vlastnej fantázie. Nakoniec poprášte práškovým cukrom. Skvele chutia aj s javorovým sirupom alebo medom.
Tip: Ak chcete vafle bez laktózy, jednoducho vymeňte mlieko za nejaký rastlinný variant a Heru maslovú príchuť nahraďte Herou bez laktózy.
