Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Valentínske vafle

  • Čas pečenia30 minute
  • Čas prípravy
  • 1 porce
recipe image Valentínske vafle

Prísady

  • Na cesto:
  • 260 g hladkej múky
  • 1 a 1 lyžičky (5 g) sušeného droždia
  • 1 lyžičky (1 g) jedlej sódy
  • 1 lyžičky (2 g) soli
  • 3 lyžice (40 g) krupicového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 420 ml mlieka
  • 115 g rozpustenej Hery maslová príchuť
  • 1 lyžičky vanilkového extraktu
  • jahody, maliny, čučoriedky
  • šľahačka
  • práškový cukor
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Príprava

  1. Na cesto v mise zmiešajte múku, droždie, sódu, soľ a cukor. V ďalšej veľkej mise prešľahajte vajíčka, mlieko, rozpustenú Heru maslovú a vanilkový extrakt. Do múčnej zmesi postupne pridávajte vaječnú zmes a jemne prešľahajte na hladkú zmes. Misu prekryte potravinárskou fóliou a uložte cez noc do chladničky (cesto vydrží v chladničke 2 – 3 dni).
  2. Ráno už len nahrejte vafľovač, podľa typu prístroja prípadne zľahka vymažte olejom a na každú vafľu použite asi 1 hrnčeka cesta, stierkou jemne uhlaďte povrch. Priklopte cesto vafľovača a pečte asi 5 – 7 minút alebo kým nie sú vafle zlatisté a chrumkavé.
  3. Vafle zdobte ovocím a šľahačkou podľa vlastnej fantázie. Nakoniec poprášte práškovým cukrom. Skvele chutia aj s javorovým sirupom alebo medom.
Tip: Ak chcete vafle bez laktózy, jednoducho vymeňte mlieko za nejaký rastlinný variant a Heru maslovú príchuť nahraďte Herou bez laktózy.