use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Valentínske vafle

Už vieme, čím prekvapíte svoju drahú polovičku na Valentína - romantickými raňajkami v podobe vaflí s ovocím.
  • 40 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 4 porce
recipe image Valentínske vafle

Prísady

Na cesto:
  • 260 g hladkej múky
  • 1 a 1 lyžičky (5 g) sušeného droždia
  • 1 lyžičky (1 g) jedlej sódy
  • 1 lyžičky (2 g) soli
  • 3 lyžice (40 g) krupicového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 420 ml mlieka
  • 115 g rozpustenej Hery maslová príchuť
  • 1 lyžičky vanilkového extraktu
Na ozdobu:
  • jahody, maliny, čučoriedky
  • šľahačka
  • práškový cukor

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Na cesto v mise zmiešajte múku, droždie, sódu, soľ a cukor. V ďalšej veľkej mise prešľahajte vajíčka, mlieko, rozpustenú Heru maslovú a vanilkový extrakt. Do múčnej zmesi postupne pridávajte vaječnú zmes a jemne prešľahajte na hladkú zmes. Misu prekryte potravinárskou fóliou a uložte cez noc do chladničky (cesto vydrží v chladničke 2 – 3 dni).
      2. Ráno už len nahrejte vafľovač, podľa typu prístroja prípadne zľahka vymažte olejom a na každú vafľu použite asi 1 hrnček cesta, stierkou jemne uhlaďte povrch. Priklopte cesto vafľovača a pečte asi 5 – 7 minút, alebo kým nie sú vafle zlatisté a chrumkavé.
      3. Vafle zdobte ovocím a šľahačkou podľa vlastnej fantázie. Nakoniec poprášte práškovým cukrom. Skvele chutia aj s javorovým sirupom alebo medom.
      Tip: Ak chcete vafle bez laktózy, jednoducho vymeňte mlieko za nejaký rastlinný variant a Heru maslovú príchuť nahraďte Herou bez laktózy.