use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Red Velvet cupcakes

Urobte malý zázrak - upečte muffiny a pridaním krému z nich vykúzlite cupcakes! Budú sa skvelo vynímať nielen na narodeninovej oslave.
  • 1 ure 10 minute
  • Čas prípravy40 minute
  • 12 porce
recipe image Red Velvet cupcakes

Prísady

Na cesto
  • - 120 g Hery maslovej
  • - 300 g cukru
  • - 2 vajcia
  • - ¼ šálky oleja na varenie
  • - 2 lyžice holandského kakaa + 1 lyžica na poprášenie
  • - 2 ½ polievkovej lyžice červeného farbiva
  • - 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • - 1 lyžica bieleho octu
  • - 350 g hladkej múky
  • - 1 lyžička sódy
  • - 1 lyžička soli
  • - 250 ml cmaru
Na krém
  • - 400 g smotanového syra
  • - 120 g Hery maslovej
  • - 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • - 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • - 200 g práškového cukru

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Predhrejte si rúru na 175 °C, vymastite muffinové formy a posypte holandským kakaom.
      2. Heru maslovú vyšľahajte s cukrom do svetlej peny, postupne pridajte vajcia, po každom vajci dobre premixujte. V menšej miske si zmiešajte olej, zvyšné holandské kakao, farbivo a vanilku. Zmiešajte na hladkú pastu. Pastu primiešajte do krémovej zmesi a pridajte ocot.
      3. V mise zmiešajte múku, sódu a soľ. Začnite postupne pridávať múčnu zmes striedavo s cmarom do krémovej zmesi. Zmes poriadne premixujte, aby bola hladká a spojená.
      4. Pripravenú zmes rozdeľte do mufinovych foriem a pečte na 175 °C, 25 až 30 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte korpusy chladiť na mriežke.
      5. Na smotanový krém zmiešajte smotanový syr, Heru maslovú a vanilku na hladký, svetlý krém (trvá približne 3 – 4 minúty). Postupne pridávajte preosiaty práškový cukor, dokiaľ nie je poleva svetlá a nadýchaná (ak sa vám zdá poleva málo tuhá, pridajte viac cukru). Nakoniec pridajte citrónovú šťavu. Na muffiny naneste rovnomerne krém.