Red Velvet cupcakes
Urobte malý zázrak - upečte muffiny a pridaním krému z nich vykúzlite cupcakes! Budú sa skvelo vynímať nielen na narodeninovej oslave.
Čas prípravy40 minute
12 porce

Prísady
Na cesto
- - 120 g Hery maslovej
- - 300 g cukru
- - 2 vajcia
- - ¼ šálky oleja na varenie
- - 2 lyžice holandského kakaa + 1 lyžica na poprášenie
- - 2 ½ polievkovej lyžice červeného farbiva
- - 2 lyžičky vanilkového extraktu
- - 1 lyžica bieleho octu
- - 350 g hladkej múky
- - 1 lyžička sódy
- - 1 lyžička soli
- - 250 ml cmaru
Na krém
- - 400 g smotanového syra
- - 120 g Hery maslovej
- - 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- - 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- - 200 g práškového cukru
Príprava
Postup prípravy
- Predhrejte si rúru na 175 °C, vymastite muffinové formy a posypte holandským kakaom.
- Heru maslovú vyšľahajte s cukrom do svetlej peny, postupne pridajte vajcia, po každom vajci dobre premixujte. V menšej miske si zmiešajte olej, zvyšné holandské kakao, farbivo a vanilku. Zmiešajte na hladkú pastu. Pastu primiešajte do krémovej zmesi a pridajte ocot.
- V mise zmiešajte múku, sódu a soľ. Začnite postupne pridávať múčnu zmes striedavo s cmarom do krémovej zmesi. Zmes poriadne premixujte, aby bola hladká a spojená.
- Pripravenú zmes rozdeľte do mufinovych foriem a pečte na 175 °C, 25 až 30 minút. Po vytiahnutí z rúry nechajte korpusy chladiť na mriežke.
- Na smotanový krém zmiešajte smotanový syr, Heru maslovú a vanilku na hladký, svetlý krém (trvá približne 3 – 4 minúty). Postupne pridávajte preosiaty práškový cukor, dokiaľ nie je poleva svetlá a nadýchaná (ak sa vám zdá poleva málo tuhá, pridajte viac cukru). Nakoniec pridajte citrónovú šťavu. Na muffiny naneste rovnomerne krém.
