Vanilkové rožky bez laktózy
Neznesiete laktózu? Nezúfajte. Svoje obľúbené vianočné pečivo si vychutnáte aj bez nej a rozdiel nespoznáte.
- Čas prípravy45 minute
- 40 porce
Prísady
Na cesto:
- - 200 g vychladenej Hery bez laktózy
- - 300 g hladkej múky
- - 100 g práškového cukru
- - 100 g jemne mletých vlašských orechov
- - 2 žĺtky
Na obalenie:
- - práškový cukor
- - vanilkový cukor (ideálne domáci)
Príprava
Postup prípravy
- Všetky suroviny na vanilkové rožky zmiešajte a vypracujte z nich nelepivé cesto.
- Nechajte do druhého dňa odpočinúť v chladničke.
- Z cesta odkrajujte kúsky. Z kúskov vyvaľkajte dlhšieho „hada“, z ktorého ukrajujte kúsky také veľké, aké veľké chcete mať rožky. Takto si pripravte viac rožkov a tie postupne upravte, aby mali pekné okraje a ohnite je do tvaru rožteka. Skladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 °C, dokiaľ nezačnú tmavnúť, asi 12 až 15 minút.
- Horúce dávajte dolu z plechu a obaľujte v zmesi práškového cukru s vanilkou.