use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vanilkové rožky bez laktózy

Neznesiete laktózu? Nezúfajte. Svoje obľúbené vianočné pečivo si vychutnáte aj bez nej a rozdiel nespoznáte.
  • 1 ure
  • Čas prípravy45 minute
  • 40 porce
recipe image Vanilkové rožky bez laktózy

Prísady

Na cesto:
  • - 200 g vychladenej Hery bez laktózy
  • - 300 g hladkej múky
  • - 100 g práškového cukru
  • - 100 g jemne mletých vlašských orechov
  • - 2 žĺtky
Na obalenie:
  • - práškový cukor
  • - vanilkový cukor (ideálne domáci)

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Všetky suroviny na vanilkové rožky zmiešajte a vypracujte z nich nelepivé cesto.
      2. Nechajte do druhého dňa odpočinúť v chladničke.
      3. Z cesta odkrajujte kúsky. Z kúskov vyvaľkajte dlhšieho „hada“, z ktorého ukrajujte kúsky také veľké, aké veľké chcete mať rožky. Takto si pripravte viac rožkov a tie postupne upravte, aby mali pekné okraje a ohnite je do tvaru rožteka. Skladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
      4. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C, dokiaľ nezačnú tmavnúť, asi 12 až 15 minút.
      5. Horúce dávajte dolu z plechu a obaľujte v zmesi práškového cukru s vanilkou.