use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cesnakový chlieb

Kto raz upečie dobrý domáci chlieb, bude ten z obchodu obchádzať oblúkom. Vyskúšajte tento jednoduchý recept na chlieb prevoňaný cesnakom, ktorý chutí skvelo iba s obyčajným maslom.
  • 2 ure 5 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 6 porce
recipe image Cesnakový chlieb

Prísady

Na cesto:
  • 650 g múky Schär Mix It
  • 500 ml vlažnej vody
  • 3 lyžice roztopenej Hery bez laktózy
  • chlebové korenie
  • 4 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 3 lyžice rozmixovaného ľanového semienka
  • 2 lyžičky soli
  • 1 kocka droždia alebo 1 vrecko sušeného droždia
  • štipka cukru

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Do vlažnej vody vmiešajte štipku cukru a rozdrobené droždie. Ak používate suché droždie, môžete rovno zmiešať všetky suroviny dohromady.
      2. Kto pracuje s čerstvým droždím, musí počkať, až mu vykvasí kvások – urobia sa bubliny na povrchu vody. Potom zmiešajte všetky suroviny.
      3. Vymiešajte vláčne cesto.
      4. Formu na srnčí chrbát alebo vyšší pekáčik vymastite Herou bez laktózy. Vyklopte do nej cesto. Prikryte utierkou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste.
      5. Pečte v rúre vyhriatej na 220 °C. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti a výšky formy, v ktorej budete piecť. Ale bude to približne 35 – 45 minút.
      6. Hotový chlieb vyklopte na mriežku a nechajte vychladnúť.