Cesnakový chlieb
Kto raz upečie dobrý domáci chlieb, bude ten z obchodu obchádzať oblúkom. Vyskúšajte tento jednoduchý recept na chlieb prevoňaný cesnakom, ktorý chutí skvelo iba s obyčajným maslom.
- Čas prípravy20 minute
- 6 porce
Prísady
Na cesto:
- 650 g múky Schär Mix It
- 500 ml vlažnej vody
- 3 lyžice roztopenej Hery bez laktózy
- chlebové korenie
- 4 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 3 lyžice rozmixovaného ľanového semienka
- 2 lyžičky soli
- 1 kocka droždia alebo 1 vrecko sušeného droždia
- štipka cukru
Príprava
Postup prípravy
- Do vlažnej vody vmiešajte štipku cukru a rozdrobené droždie. Ak používate suché droždie, môžete rovno zmiešať všetky suroviny dohromady.
- Kto pracuje s čerstvým droždím, musí počkať, až mu vykvasí kvások – urobia sa bubliny na povrchu vody. Potom zmiešajte všetky suroviny.
- Vymiešajte vláčne cesto.
- Formu na srnčí chrbát alebo vyšší pekáčik vymastite Herou bez laktózy. Vyklopte do nej cesto. Prikryte utierkou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste.
- Pečte v rúre vyhriatej na 220 °C. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti a výšky formy, v ktorej budete piecť. Ale bude to približne 35 – 45 minút.
- Hotový chlieb vyklopte na mriežku a nechajte vychladnúť.