use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Základný recept na cupcake

Jedno cesto a toľko variantov zdobenia. Naučte sa piecť perfektné cupcakes a keď príde na zdobenie, popusťte uzdu svojej fantázie.
  • 55 minute
  • Čas prípravy35 minute
  • 12 porce
recipe image Základný recept na cupcake

Prísady

Korpus
  • 85 g Hera Maslová príchuť
  • 98 g cukru kryštál
  • 2 veľké alebo 3 menšie vajíčka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 145 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • malá štipka soli
  • 45 ml plnotučného mlieka
  • 80-100 g čokolády alebo čokoládových lupienkov podľa chuti
Vanilkový krém
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 1 sáčok vanilkového pudingu
  • 60 g krupicového cukru
  • 200 g Hera Maslová príchuť

      Príprava

      Cesto
      1. V mixéri vyšľaháme rastlinný tuk Hera Maslová príchuť spoločne s cukrom, kým nie je zmes kompaktná a nadýchaná.
      2. Potom pridáme vajcia, vždy jedno po druhom, a všetko dôkladne prešľaháme.
      3. Nakoniec len krátko zašľaháme vanilkový extrakt.
      4. Vedľa v miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ.
      5. Celú zmes potom preosejeme cez sitko a postupne ju zapracujeme spolu s mliekom a čokoládou do vyšľahanej zmesi v mixéri.
      6. Ingrediencie pridávame striedavo, mixujeme na nižšiu rýchlosť a po menších častiach.
      7. Vždy začíname a končíme suchou zmesou.
      8. Hneď ako je zmes hladká a kompaktná, prestaneme so šľahaním. Vďaka tomu ostane cesto nadýchané.
      9. Plech na muffiny si vyložíme papierovými košíčkami.
      10. Naplníme ich do 2/3 cestom a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 17-20 minút
      Krém
      1. Väčšiu časť mlieka nalejeme do kastrólika, pridáme cukor a povaríme.
      2. Puding dobre rozmiešame vo zvyšku studeného mlieka, prilejeme k variacej sa zmesi a miešame tak dlho, až táto zmes zhustne a krátko prebublá. Stratí sa tak chuť škrobu.
      3. Pripravený puding prelejeme do misy na šľahanie a necháme ho v nej úplne vychladnúť.
      4. Povrch pudingu zľahka posypeme krupicovým cukrom, aby na ňom nevznikla koža.
      5. Do vychladnutého pudingu vmiešame po kúskoch Heru Maslovú a šľaháme, kým nám nevznikne hladký krém.
      6. Na záver upečené cupcakes ozdobte pripraveným krémom