Žemľovka
Existujú len dve skupiny ľudí. Pokiaľ patríte do tej, ktorá žemľovku miluje rovnako ako my, je jasné, čo dnes bude na večeru.
Čas prípravy20 minute
6 porce

Prísady
Na cesto:
- - sendvič/vianočka/staré rožky
- - 400 ml mlieka
- - 3 žĺtky
- - 50 g práškového cukru
- - 1 balíček vanilkového cukru
Na náplň:
- - 100 g Hery maslovej
- - 4 jablká
- - 50 g práškového cukru
- - hrsť hrozienok
- - hrsť orechov
- - 50 ml rumu
- - 50 g škoricový cukor
Príprava
Postup prípravy
- Zapekaciu formu si vymastite trochou Hery maslovej. Jablká nakrájajte na jemné plátky. Plátky zmiešajte s cukrom, škoricovým cukrom, hrozienkami a orechmi. Nakoniec pokvapkajte rumom.
- Zvolené pečivo nakrájajte na plátky. Mlieko, žĺtky, práškový a vanilkový cukor rozšľahajte v jednej mise. V hotovej mliečnej zmesi namáčajte pečivo. Z namočeného pečiva urobte prvú vrstvu.
- Na prvú vrstvu dajte zmes jabĺk, na jablká dajte zase namočené pečivo. Tento postup opakujte, dokiaľ všetky ingrediencie nespotrebujete, ale pozor - posledná vrstva musí byť namočené pečivo, na to dajte ešte na plátky nakrájanú Heru maslovú.
- Pečte na 170 °C, cca 30 minút. Pred podávaním môžete žemľovku ešte pocukrovať.
