use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Žemľovka

Existujú len dve skupiny ľudí. Pokiaľ patríte do tej, ktorá žemľovku miluje rovnako ako my, je jasné, čo dnes bude na večeru.
  • 50 minute
  • Čas prípravy20 minute
  • 6 porce
recipe image Žemľovka

Prísady

Na cesto:
  • - sendvič/vianočka/staré rožky
  • - 400 ml mlieka
  • - 3 žĺtky
  • - 50 g práškového cukru
  • - 1 balíček vanilkového cukru
Na náplň:
  • - 100 g Hery maslovej
  • - 4 jablká
  • - 50 g práškového cukru
  • - hrsť hrozienok
  • - hrsť orechov
  • - 50 ml rumu
  • - 50 g škoricový cukor

      Príprava

      Postup prípravy
      1. Zapekaciu formu si vymastite trochou Hery maslovej. Jablká nakrájajte na jemné plátky. Plátky zmiešajte s cukrom, škoricovým cukrom, hrozienkami a orechmi. Nakoniec pokvapkajte rumom.
      2. Zvolené pečivo nakrájajte na plátky. Mlieko, žĺtky, práškový a vanilkový cukor rozšľahajte v jednej mise. V hotovej mliečnej zmesi namáčajte pečivo. Z namočeného pečiva urobte prvú vrstvu.
      3. Na prvú vrstvu dajte zmes jabĺk, na jablká dajte zase namočené pečivo. Tento postup opakujte, dokiaľ všetky ingrediencie nespotrebujete, ale pozor - posledná vrstva musí byť namočené pečivo, na to dajte ešte na plátky nakrájanú Heru maslovú.
      4. Pečte na 170 °C, cca 30 minút. Pred podávaním môžete žemľovku ešte pocukrovať.