Zoznam ingrediencií
Recept na cesto
- 230 g hladkej múky
- 140 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
- 60 g práškového cukru + 1 vanilkový cukor
- 2 žĺtky + citrónová kôra z 1/2 citróna a citrónová šťava zo 1/4 citróna
Recept na krém:
- 250 ml smotany 40 %
- 20 g cukru
- 40 g bielej čokolády
Postup prípravy
Všetko spracujte na hladké cesto a nechajte odpočinúť v chladničke 15 – 30 minút. Pečte na 170 °C do zhnednutia. Rovnako ako keď pečiete cukrovinky na Vianoce. Po vybratí nechajte vychladnúť pár minút a môžete sa pustiť do zdobenia krémom.
Smotanu zahrejte až do bodu varu s cukrom. Potom odstavte zo sporáka a pridajte čokoládu. Občas premiešajte a po vychladnutí nechajte v chladničke cez noc. Ráno vyšľahajte do peny. Následne vyzdobte. Na krém položte ovocie, makrónky, pusinky, zefyr, kvetinky a ďalšie cukrovinky. S ohľadom na to, že živé kvetiny veľmi na sladkosti nepoužívam, tak to budú sladké a čokoládové. Kreativite sa skrátka medze nekladú.
Danu z blogu Marzicake navštívte tu.