use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zoznam ingrediencií

Recept na cesto

  • 230 g hladkej múky
  • 140 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť
  • 60 g práškového cukru + 1 vanilkový cukor
  • 2 žĺtky + citrónová kôra z 1/2 citróna a citrónová šťava zo 1/4 citróna

Recept na krém:

  • 250 ml smotany 40 %
  • 20 g cukru
  • 40 g  bielej čokolády

Postup prípravy

Všetko spracujte na hladké cesto a nechajte odpočinúť v chladničke 15 – 30 minút. Pečte na 170 °C do zhnednutia. Rovnako ako keď pečiete cukrovinky na Vianoce. Po vybratí nechajte vychladnúť pár minút a môžete sa pustiť do zdobenia krémom.

Smotanu zahrejte až do bodu varu s cukrom. Potom odstavte zo sporáka a pridajte čokoládu. Občas premiešajte a po vychladnutí nechajte v chladničke cez noc. Ráno vyšľahajte do peny. Následne vyzdobte. Na krém položte ovocie, makrónky, pusinky, zefyr, kvetinky a ďalšie cukrovinky. S ohľadom na to, že živé kvetiny veľmi na sladkosti nepoužívam, tak to budú sladké a čokoládové. Kreativite sa skrátka medze nekladú.

Danu z blogu Marzicake navštívte tu.