use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Osvojte si najprv základné druhy a samotnú prípravu všetkých krémov. Keď ich budete mať v malíčku, môžete sa s Herou pustiť do sveta nekonečných chutí v podobe lemon curd s lahodnou maslovou arómou, alebo do hry zapojiť gaštanové pyré.

Maslový krém

Obľúbenou klasikou je maslový krém, tzv. butter cream. Ak máte tieto druhy ťažších krémov radi, pôjde vám práca s Herou maslová príchuť od ruky. Krém sa bude krásne vyšľahávať a vynikne jeho lahodná maslová aróma. Krém tiež krásne drží tvar, preto ho oceníte predovšetkým pri zložitejších technikách zdobenia.

Pudingový krém

Stávkou na istotu sú potom krémy pudingové. Už dávno ale neplatí, že pudingové krémy musia byť nudné a mdlé! Stačí len zapojiť svoju fantáziu. Skúste zmiešať kokosový puding spoločne s Herou maslovou a pridajte pár kvapiek bieleho rumu či sušených kokosových hobliniek. Výsledok vás uchváti! A čo takto prekvapenie v podobe čerstvých pistáciových orieškov? Ak obyčajné mlieko vymeníte za mandľové alebo kokosové, chuťový zážitok tak umocníte. Stavíme sa, že hostia neuhádnu, čože sa to v lahodnom kréme skrýva.

Krém s pudingom je rovnako ako ten maslový vhodný aj pre zložitejšie techniky zdobenia. Navyše môžete vďaka jeho jednoduchosti vytvoriť za okamih celý rad lahodných a nápaditých príchutí.

Krém z čerstvých syrov

Ak príliš neholdujete ťažkým krémom, môžete zaexperimentovať s krémovými syrmi. Tie krémy z Hery maslová príchuť príjemne odľahčí. Skvele sa hodí najmä pre letné obdobie, keď túžite po niečom osviežujúcom a zároveň by ste si radi vychutnali tradičnú maslovú arómu. Na trhu je široká ponuka, vždy ale radšej siahnite po výrobku s vyšším obsahom tuku. Tým docielite tuhšiu konzistenciu krému. Vyskúšať môžete aj ďalšie známe čerstvé syry. Šmrnc vašim krémom dodá napríklad ricotta alebo mascarpone.