use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zoznam ingrediencií

  • 90 g cukru kryštál
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • 90 g Hery maslovej
  • 100 g hladkej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • trochu pomarančovej kôry
  • šťava z 1/2 pomaranča

Postup prípravy

Cukor a vajcia vyšľahajte do peny. Pridajte rozohriatu (vychladenú) Heru maslovú a pomarančovú šťavu s kôrou. Dobre premiešajte. Nakoniec zapracujte múku premiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli. Nechajte vychladiť v chladničke aspoň 1 hodinu. Formu môžete len vypláchnuť vodou. Rozohrejte rúru na 190 °C a medzitým naplňte malou lyžičkou tak do 3/4 každú formičku cestom. Pečte na 190 °C 5 minút a potom znížte teplotu na 150 °C ďalších 5 minút do zhnednutia. Po vychladnutí stačí len pocukrovať. Pokiaľ to však stihnete.

Danu z blogu Marzicake navštívte tu.