use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Všetci si najskôr pamätáme na postavu Juliette Binoche vo filme "Čokoláda" ...

Všetci si pamätáme Juliette Binoche vo filme "Čokoláda" ... Hlavná postava, na sebe červené topánky na podpätku, rozvírila šedé a monotónne životy obyvateľov malého francúzskeho mestečka. Napriek nesúhlasu starosty a niektorých obyvateľov, otvorila si obchod s čokoládovým tovarom, v ktorom pripravovala lahodné čokoládové dezerty. Vďaka obchodu sa jej podarí získať nielen srdce Johnnyho Deppa, ale aj priateľstvo konzervatívnych mešťanov...

Rozprávkovým príbehom film vyjadruje jednu z životných právd - čokoláda je výborná na upokojenie nervov. Každý vie, že nič nezlepší náladu lepšie ako porcia čokoládovej torty, ktorá sa roztápa na jazyku.

Čokoládové torty chutia veľmi dobre s višňami a rôznymi džemami. Vďaka nim nie je torta suchá a zostáva svieža aj niekoľko dní po tom, čo bola vybratá z rúry.

Aj keď je čokoláda šéfkuchárom známa stovky rokov, je stále v móde. Cukrárne celého sveta sa predbiehajú vo vymýšľaní nových receptov z tohto hnedého pokladu, ktorý toľko milujeme.. Pamätajte si, že máte úplnú voľnosť, rovnako ako majstri cukrári! S použitím čokolády môžete pripraviť nielen vyšľahaný krém alebo piškótový koláč, ale tiež ju môžete použiť na vytvorenie úžasných dekorácií.

Zlá a dobrá strana čokolády

Čokoládové pochúťky dokážu nielen spríjemniť náš život a zlepšiť našu náladu, ale poskytujú nášmu telu aj minerály :  fosfor, draslík a horčík. Budete ale musieť čeliť pravde – táto dobrota, milovaná rovnako deťmi aj dospelými, je veľmi kalorická. To je dôvod, prečo stojí za to dodržiavať nasledujúce pravidlo - čím vyšší obsah kakaa, tým lepšie pre našu líniu.

Ak budete mať chuť na niečo malé a čokoládové, a práve si nebudete môcť dovoliť časovo náročnú prípravu, skúste Ak budete mať pocit, ako malé čokoládové niečo, a nemôžete si dovoliť časovo náročné prípravy, skúste upiecť brownies. Tieto malé koláčiky, známe po celom svete, sa v poslednej dobe stali veľmi obľúbenými. Sú ľahké a skvele sa hodia ku káve.

Ak hľadáte inšpiráciu na sladké dobroty, navštevujte naše webové stránky často. Radi vám ukážeme, ako obohatiť klasické recepty použitím čokolády.