use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Aj napriek tomu, že školský rok sa rýchlo blíži, leto sa ešte určite nekončí! Poďte si s nami užiť množstvo čerstvého ovocia a vyskúšajte niektorý z našich osvedčených receptov. Vychutnajte si čerstvé maliny, ostružiny, ríbezle, jabĺčka alebo napríklad broskyne v ich najlepšej kondícii. Až jeseň zaklope na dvere, budete na svoje výtvory s úsmevom spomínať a tešiť sa na ďalšie leto!
A pokiaľ neviete, ako si spríjemniť jedny z posledných prázdninových raňajok, vyskúšajte určite recept na skvelé čučoriedkové lievančeky!

Čučoriedkové lievančeky
130 g hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
¼ lyžičky jedlej sódy
štipka soli
2 lyžice krupicového cukru
1 veľké vajíčko, ľahko prešľahané
240 ml cmaru
3 lyžice rastlinného tuku Hera maslová príchuť, rozpustené
čerstvé alebo mrazené čučoriedky
navyše Hera maslová príchuť na smaženie lievančekov

Vo veľkej mise prešľahajte spoločne múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a cukor. V ďalšej mise prešľahajte vajíčko, cmar a rozpustenú Heru maslovú. V mise so suchou zmesou vytvorte jamku a pomaly do nej zapracujte tekutú zmes. Buďte opatrní a cesto nepremiešajte, lievančeky by stratili nadýchanosť.
Na strednom plameni rozpáľte nepriľnavú panvicu alebo panvicu na lievance a jemne ju vymažte Herou maslovou. Tvorte lievančeky s priemerom asi 10 cm a smažte ich z každej strany približne 3 minúty alebo až budú spodné okraje krásne zlatisté a na vrchnej časti lievančekov sa začnú objavovať malé bublinky.
Servírujte so svojím obľúbeným džemom, sirupom alebo šľahačkou.
TIP: Cesto môžete pripraviť aj večer. Misu s cestom len prikryte fóliou a uložte na noc do chladničky.