Zoznam ingrediencií
- 4 vajcia
- 140 g kryštálového cukru
- ½ balenia vanilkového cukru
- 125 g tvarohu (½ balenia)
- 250 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 125 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť (½ balenia)
Postup prípravy
Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešajte s oboma cukrami, tvarohom a múkou s práškom do pečiva. Potom pridajte 125 g vlažnej rozpustenej maslovej Hery. Na záver jemne vmiešajte sneh z bielkov. Pečte vo vymastenej a vysypanej forme pri 175 °C cca 30 – 40 minút do zhnednutia. Či je torta upečená, skúste špajľou. Musíte ju vytiahnuť z cesta suchú.
TIP: Pokiaľ nemáte slnečnicovú formu, môžete použiť aj klasickú bábovkovú formu alebo cesto naliať do chrbta.
Danu z blogu Marzicake navštívte tu.